FOTO/ La Ampoița, a doua zi de Rusalii, oamenii au ieșit în “Rai”. A fost lansată “Cartea de Onoare” a Comunei Meteș
O tradiție veche de sute de ani este păstrată cu sfințenie la Ampoița în județul Alba. Oamenii din toată comuna se adună „În deal” pentru a sărbătorii a doua zi de Rusalii. Sărbătoarea din acest an, “Ieșirea-n Rai”, a fost un real succes. La evenimentul organizat in Dealul Doștiorului în Ampoița, comuna Meteș, au participat aproximativ 400 de oameni. Artiștii-invitați, au făcut atmosferă pe scena amplasată pe Deal.
Primăria Comunei Meteș, organizează in fiecare an, a doua zi de Rusalii, Sărbătoarea –Ieșirea-n Rai. In acest an, scena, a fost a artiștilor consacrați: Sava Negrean Brudașcu, Mariana Anghel, Leontina Fărcaș, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț,.Cătălin Hașa. Orchestra de profesioniști, care a asigurat sonorizarea, a purtat semnătura dirijorului si managerului Centrului de Cultură, Augustin Bena Alba, Alexandru Pal.
Programul de pe scenă a purtat și o parafă locală, Ansamblul de dansuri a Comunei Meteș, care și-a făcut debutul la sărbătoare, dar și Grupul Ampoiceana – un grup de femei si tinere din comună.
La sarbătoare, Primaria comunei Metes, a lansat și “Cartea de onoare” a comunei.
“Ce inseamna această carte pentru comună, pentru oamenii de aici? Respectul pe care il arătăm celor care s-au implicat in viața comunității, personalităților care s-au ridicat din această comună, dar și respectul cuvenit celor care ne tranziteaza comuna…..Aceasta Carte de Onoare, va dăinui peste timp, iar urmașii, urmașilor nostri,….vor vedea in această carte emoțiile trăite, a celor care iși vor așterne gândurile in Cartea Onoarei!!!” a declarat primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.
Sarbatoarea din Dealul Dostiorului, a continuat la Caminul Cultural din Ampoita, acolo unde interpreta de muzică populară Delia Jude și formația Alin Joldeș, au întreținut, atmosfera de bal până la miezul nopții.
“Iesirea-n rai , o ramura a traditiei a acestor locuri luminate si binecuvantate de Dumnezeu. A doua zi de Rusalii, zi de Mare Sarbatoare a fost incununata de evenimentul pregatit pentru locuitorii comunei Meteș cu drag dar si cu munca Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a cântecului şi dansului popular, o explozie de originalitate şi tradiţii, păstrate din generaţie în generaţie şi transmise mai departe prin intermediul artei spectacolului. Mă bucur că a fost și amprenta locală la acest eveniment, și aici mă refer la Ansamblul de dansuri si la grupul vocal, În 2 ani de zile, sper ca, și comuna Meteș, să se ridice din punct de vedere cultural, pentru-că avem oameni talentați și implicați în această minunată comună” a mai spus primarul Comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor