Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ La Ampoița, a doua zi de Rusalii, oamenii au ieșit în “Rai”. A fost lansată “Cartea de Onoare” a Comunei Meteș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O tradiție veche de sute de ani este păstrată cu sfințenie la Ampoița în județul Alba. Oamenii din toată comuna se adună „În deal” pentru a sărbătorii a doua zi de Rusalii. Sărbătoarea din acest an, “Ieșirea-n Rai”, a fost un real succes. La evenimentul organizat in Dealul Doștiorului în Ampoița, comuna Meteș, au participat aproximativ 400 de oameni. Artiștii-invitați, au făcut atmosferă pe scena amplasată pe Deal.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primăria Comunei Meteș, organizează in fiecare an, a doua zi de Rusalii, Sărbătoarea –Ieșirea-n Rai. In acest an, scena, a fost a artiștilor consacrați: Sava Negrean Brudașcu, Mariana Anghel, Leontina Fărcaș, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț,.Cătălin Hașa. Orchestra de profesioniști, care a asigurat sonorizarea, a purtat semnătura dirijorului si managerului Centrului de Cultură, Augustin Bena Alba, Alexandru Pal.

Programul de pe scenă a purtat și o parafă locală, Ansamblul de dansuri a Comunei Meteș, care și-a făcut debutul la sărbătoare, dar și Grupul Ampoiceana – un grup de femei si tinere din comună.

La sarbătoare, Primaria comunei Metes, a lansat și “Cartea de onoare” a comunei.

“Ce inseamna această carte pentru comună, pentru oamenii de aici? Respectul pe care il arătăm celor care s-au implicat in viața comunității, personalităților care s-au ridicat din această comună, dar și respectul cuvenit celor care ne tranziteaza comuna…..Aceasta Carte de Onoare, va dăinui peste timp, iar urmașii, urmașilor nostri,….vor vedea in această carte emoțiile trăite, a celor care iși vor așterne gândurile in Cartea Onoarei!!!” a declarat primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

Sarbatoarea din Dealul Dostiorului, a continuat la Caminul Cultural din Ampoita, acolo unde interpreta de muzică populară Delia Jude și formația Alin Joldeș, au întreținut, atmosfera de bal până la miezul nopții.

“Iesirea-n rai , o ramura a traditiei a acestor locuri luminate si binecuvantate de Dumnezeu. A doua zi de Rusalii, zi de Mare Sarbatoare a fost incununata de evenimentul pregatit pentru locuitorii comunei Meteș cu drag dar si cu munca Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a cântecului şi dansului popular, o explozie de originalitate şi tradiţii, păstrate din generaţie în generaţie şi transmise mai departe prin intermediul artei spectacolului. Mă bucur că a fost și amprenta locală la acest eveniment, și aici mă refer la Ansamblul de dansuri si la grupul vocal,  În 2 ani de zile, sper ca, și comuna Meteș, să se ridice din punct de vedere cultural, pentru-că avem oameni talentați și implicați în această minunată comună” a mai spus primarul Comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea