FOTO| La Alba Iulia, primul concert din România cu distanțare socială: Programul evenimentelor din prima și a doua zi de Rusalii
Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, duminică și luni, în Piața Cetății din Alba Iulia, două concerte extraordinare, primele evenimente culturale cu public organizate după declanșarea pandemiei COVID 19. Intrarea la ambele spectacole este liberă, în limita a 250 de participanți, care trebuie să respecte o serie de reguli stricte de distanțare socială, dar și de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
Organizatorii, Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, au pregătit, duminică, 7 iunie 2020, ora 18,00, un concert susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba alături de interpreții Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută și Dorina Narița. Dirijorul evenimentului va fi Alexandru Pal, iar în program sunt incluse suite instrumentale și vocal instrumentale din Ardeal.
Luni, 8 iunie 2020, începând cu ora 18,00, este programat un recital cameral susținut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Județului Alba. În program sunt incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.
Piața Cetății din Alba Iulia a fost pregătită încă de vineri pentru concertele care urmează să aibă loc, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecție, fiind marcate locurile în care va fi amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanțare socială, și fiind stabilite zonele de acces.
Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanțarea socială și fiind incluși într-un triaj epidemiologic. Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.
Intrările în spațiul delimitat vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat și construit în întregime de o firmă din Alba Iulia. Stațiile sunt puse la dispoziție gratuit de către S.C. AVB Professional Management S.R.L., în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru susținerea organizării în condiții de siguranță a evenimentelor culturale cu public.
Prin intermediul acestor stații, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol.
„Așteptăm cu mare drag reîntâlnirea cu publicul nostru, iubitor de cultură, tradiții și folclor. În aceste vremuri avem nevoie, mai mult ca oricând, de SĂNĂTATE – sănătatea trupului, dar și sănătatea sufletului și a minții. De aceea am decis ca, în cele mai stricte condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de distanțare socială, să reluăm evenimentele culturale cu public. Îi invităm pe toți cei care iubesc folclorul și muzica de cameră să fie alături de noi la primele evenimente organizate cu public, după declanșarea pandemiei COVID-19. Noi suntem pregătiți, atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere logistic astfel încât să asigurăm două evenimente de înaltă ținută, la care spectatorii să fie în siguranță”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia. Organizatorii beneficiază de sprijinul logistic al S.C. AVB Professional Management S.R.L. Alba Iulia, firmă care a pus la dispoziție gratuit stații de dezinfectare pentru acces (www.freestand.ro).
[nggallery id=7940]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare
Începe Postul Crăciunului 2024: Ce semnificație are și care sunt zilele cu dezlegare la pește. Tradiții și obiceiuri populare Postul Crăciunului 2024 este unul dintre cele două mari posturi din acest an, alături de postul Paștelui. Postul Crăciunul are o semnificație aparte în creștinism și de el sunt legate numeroase tradiții. Ce semnificație are postul […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii24 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ