Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Iuliana Tărcuță, Maria Hanganu și Călin Hartzos, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premii la concursul de eseuri, dramaturgie și desen „Vestigia Litterarum”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Iuliana Tărcuță, Maria Hanganu și Călin Hartzos, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premii la concursul de eseuri, dramaturgie și desen „Vestigia Litterarum”

Elevii colegiului, care manifestă interes față de temele și motivele culturale ale Antichității greco-latine, au participat la Concursul de eseuri, dramaturgie și desen „Vestigia Litterarum”, adjudecându-și mai multe premii.

Proba de concurs a constat în comentarea și interpretarea de către elevi a unuia dintre textele selectate în acest scop, fragmente din scrierile autorilor greci și latini care au acoperit domenii diverse precum literatură clasică, istorie, filosofie și teologie.
După ce juriul a evaluat lucrările scrise de către elevii militari, coordonați de părintele profesor Ioan Nistor, au fost obținute următoarele rezultate:

Premiul III – eleva caporal Iuliana Tărcuță

Mențiune – eleva fruntaș Maria Hanganu și elevul sergent Călin Hartzos.

„Mereu mi s-a părut foarte interesant cum înțelepții din istorie au ajuns la concluzii așa profunde care sunt încă sfaturi de foarte mare actualitate și pentru generațiile de astăzi. Partea cea mai frumoasă este că genul acesta de scrieri ne pun mintea la încercare, ne provoacă să ne punem anumite întrebări. Mă bucur de fiecare dată când am ocazia să particip la astfel de concursuri pentru că îmi pot împărtăși gândurile și părerile în legătură cu diverse teme, dar mai ales pentru că mă ajută să cresc și să mă dezvolt”, a afirmat eleva caporal Iuliana Tărcuță.

Prin premiile obținute, elevii colegiului militar confirmă faptul că performanța se poate obține la orice disciplină de studiu sau domeniu, condiția fiind interesul și perseverența arătate atât studiului la școală, cât și celui individual sau activităților complementare.

Concursul „Vestigia Litterarum” a fost organizat de Facultatea de Litere, Departamentul de Limbi și literaturi străine (specializarea Filologie clasică) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea