FOTO: Instrumente didactice moderne pentru Grădinița cu Program Normal din Săsciori, în urma evenimentului caritabil „Investiția în educație înseamnă investiția în viitor”
Două educatoare inimoase de la Grădinița cu Program Normal din Săsciori, au avut o idee: de a dota grădinița cu o masă luminoasă, un instrument didactic care ajută la dezvoltarea abilitatilor pentru scris si citit, stimuleaza simtul cromatic, creativ și incita imaginatia.
Sprijijite de părinți și colegi, au format echipe și s-au pus pe treabă. Așa a apărut Târgul de mărtişoare „Zâmbete de primăvară”. Și au reușit să strângă bani pentru două măsuțe luminoase.
”Într-o lume aflată într-o evoluţie accelerată, sistemul educaţional este primul care trebuie să ţină pasul, deoarece el pune bazele unei societăţi sănătoase. Toţi copiii au drepturi egale la educaţie. Niciunul nu ar trebui să fie privat de şansa de a evolua, indiferent de mediul din care provine.
Sala noastră a fost o adevărată explozie de creativitate când ne-am pus pe treabă, fiecare copil a fost lăsat să lucreze liber, nu am avut un anumit tipar, astfel că fiecare mărţişor a fost unic, reflectând personalitatea copiilor noştri. Cred că asta a făcut că succesul nostru să fie mult mai mare decât ne aşteptam!
Atunci când iubirea şi creativitatea formează o echipă, rezultatele nu au cum să nu ne bucure! Am reuşit să strângem bani nu doar pentru una, ci chiar pentru două mese luminoase. Astfel, în urma târgului, fiecare grupă a fost dotată cu câte o masă luminoasă.
Mulţumim pe această cale tuturor celor care au contribuit la realizarea visului nostru şi sperăm că zâmbetele noastre să vă aducă o primăvară plină de căldură şi iubire!”, a spus Ecaterina Balint, educatoare la GPN Săsciori.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
FOTO | Rareș Achiței, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”: Povestea de viață a străbunicului așternută în lucrarea „Eroul meu bucovinean”
Rareș Achiței, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”: Povestea de viață a străbunicului așternută în lucrarea „Eroul meu bucovinean” Rareș Achiței, elev la Colegiul Militar din Alba Iulia, a câștigat premiul I la Concursul „Eroul de ieri și de azi”. Povestea de viață a […]
Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății
Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății Sărbătoarea Muzicii a început vineri, 11 iulie 2025, la Alba Iulia. În prima seară, pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia, a urcat una dintre cele mai notabile voci ale României: Irina Baianț. Sute de persoane au umplut […]
„Tolerance: Accept the Differences!” – Expoziție semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, până în 7 august 2025
„Tolerance: Accept the Differences!” – Expoziție semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, până în 7 august 2025 La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc, în data de 9 iulie 2025, vernisajul expoziției „Tolerance: Accept the Differences!” semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan. […]