Rămâi conectat

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, 21 de medalii la Cupa Banatul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la LPS Alba Iulia, 21 de medalii la Cupa Banatul

De curând, în bazinul „Dacia” din Timișoara s-a disputat „Cupa Banatul” la înot, concurs la al cărui start au fost 316 sportivi de la 9 cluburi din Timișoara, Arad, Reșița, Hunedoara și Alba Iulia. Competiția, la care au participat de la copii începând cu vârsta de 6 ani până la seniori, a fost un bun prilej de verificare pentru înotătorii calificați la etapele naționale, dar și pentru micuții aflați la început de drum. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a fost reprezentat de 15 concurenți, pregătiți de profesorii Daniela Bob și Nicolae Bob, obținându-se 21 de medalii (12 medalii de aur, 5 medalii de argint și 4 medalii de bronz). La categoria open, Lukas Stâncel a cucerit două medalii de aur în probele de 100 metri liber și 100 m spate, iar Ayan Gheorghiu a luat o medalie de aur la 100 metri fluture și două medalii de bronz la 100 m liber și 100 m bras. Deși sunt la categoria cadeți au concurat în proba de 400 metri liber, cu rezultate foarte bune, Ilinca Ileană-Pienariu – locul 4 și Ema Ciucă – locul 5. La categoria cadeți, fete, 12 ani, Ilinca Ileană-Pienariu și-a adjudecat medalia de aur în proba de 100 metru fluture și două medalii de argint la 100 metri liber și 100 metri spate. La aceeași categorie, dar la băieți, 12 ani, Tudor Bucatcă a luat medalia de bronz la 100 metri spate. Ștefan Nechita-Vesa, la categoria copii, 11 ani, a cucerit o medalie de aur la 50 metri bras, o medalie de argint la 50 m fluture și o medalie de bronz la 50 m spate. La categoria copii, 10 ani, Lorand Palfi a obținut 3 medalii de aur în probele de 50 metri bras, 50 m spate, 50 m fluture și o medalie de argint la 50 m liber. Rafael Bodae a luat o medalie de argint în proba de 50 metri fluture, la copii 9 ani. Nicolas Dan, la copii 8 ani, a urcat în 4 rânduri pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, adjudecând 4 medalii de aur în probele de 25 metri liber, 25 m bras, 25 m spate și 25 m fluture.

Deși nu au cucerit medalii, au realizat recorduri personale și următorii: Matei Bodae (cadeți, 12 ani, locul 5 în proba de 100 metri spate), Pavel Peterliceanu (copii, 10 ani, locul 6 la 50 m spate), Alexandra Lefter (copii, 11 ani,  locul 6 la 50 m spate), Alex Radu (cadeți, 12 ani, locul 8 la 100 m fluture), Antonia Vecsei (cadeți, 12 ani, locul 9 la 100 m fluture) și Catarina Pohonțiu (copii, 8 ani, locul 13 la 25 metri spate). La sfârșitul lunii iunie copiii de 10 si 11 ani vor participa la etapa finală a Campionatului Național, iar cadeții, juniorii și seniorii vor avea Campionatele Nationale în prima jumătate a lunii iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România lui Stanciu și Rațiu a reușit o calificare de vis! „Tricolorii”, în optimile de finală ale EURO 2024 după ce au câștigat grupa!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România lui Nicolae Stanciu și Andrei Rațiu, fotbaliștii din Alba, a scris istorie prin calificarea în optimile de finală ale EURO 2024. O poveste incredibilă a României fotbalistice, care și-a regăsit identitatea și demnitatea, pierdute în ultimele decenii în mediocritate și ratări continue. Turneu european de vis pentru admirabilii „tricolori”, reprezentativa noastră câștigând grupa! Asta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea