Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO INAUGURARE. Investiții de 400.000 de euro la secția de Radiologie și Laboratorul de Analize Medicale ale Spitalului din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Inaugurare sectii Spital Alba Iulia50Laboratorul de Analize Medicale și secția de Radiologie ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au fost inaugurate astăzi, de la ora 14.00, în prezența oficialităților locale, județene, a parlamentarilor și a personalului medical, după reparații și dotări cu echipamente ale căror valoare au ajuns la 400.000 de euro. Finanțarea a venit în mare parte de la Consiliul Județean Alba, dar și din sponsorizări.  

Secția de Radiologie a beneficiat de o modernizare la standarde europene și de astăzi elimină filmul din circuitul analizelor medicale reducând astfel radiațiile la care ar fi fost supus pacientul.

Doctorul Dan Silviu Crainic a explicat beneficiile noilor dotări.  ”Este un aparat care transformă radiațiile X în informații digitale care se folosește în toată lumea. Aceste casete nu mai folosesc film, există senzori cu fosfor care se introduc în aparat și apare pe monitor în câteva secunde imaginea care se citește digital. În primul rând se elimină filmul. În al doilea rând radiația pe care o primește pacientul este mult mai mică, decât în cazul filmelor. O putem transmite la distanță. Medicul din alte secții poate primi rezultatul și vedea direct pe monitor și o să aibă și rezultat, de la noi atașat. Scurtăm foarte mult timp și este accesibilă oriunde în spital. Nu mai pierdem timp inutil să vină după filme să ia rezultate. Avem o rezervă de câteva zeci de filme în care sistemul sau orice aparat se poate strica o zi două”, a spus doctorul Crainic.

Managerul Spitalului din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă s-a arătat mulțumit de schimbarea făcută, a apreciat ajutorul colegilor pentru eforturile depuse și a cerut scuze pacienților pentru eventualele disconforturi create în timpul lucrărilor.

”În 2011 ne-am stabilit un plan de management în care am spus că în funcție de prioritățile pe care le stabilim împreună cu CJ Alba tot spitalul va intra într-un proces de reparație capitală și de modernizare. Spitalul se adresează întreg județului și sperăm că pe urmă ce lucrurile vor avansa și județelor limitrofe. Era cuprins în planul nostru pe 2014, Laboratorul și Radiologia. La radiologie din 1999 nu s-a mai intervenit, iar condițiile erau improprii pentru desfășurarea unei activități care reprezintă cheia conduitei medicului curant după intrarea pacientului în spital. E foarte bine că am reușit acest lucru, deși a durat puțin mai mult și ne-am cerut scuze față de pacienții noștri și față de celelalte secții. A fost foarte greu și le mulțumim colegilor. Am ajuns la momentul acesta în care pacienții urmează să zică facă am făcut bine sau nu, ceea ce am realizat”, a spus ec. Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. În primele 6 luni ale anului 2014, la secția de Radiologie au fost peste 3.000 de pacienți.

Consiliul Județean Alba va continua modernizarea Spitalului din Alba Iulia pentru ca toți pacienții din județ să se trateze aici, susține Ion Dumitrel.

”Noi ne urmăm pașii pentru a moderniza Spitalul Județean din Alba Iulia. Nu suntem bogați, dar suntem eficienți și mă bucur că suntem un exemplu pentru alte județe. Oamenii de aici își fac datoria. Îmi aduc aminte când am venit prima dată în spital cum era. Investiția în sănătate este prioritară. Investim pentru pacienții din județul Alba și este foarte important să vedem ce se întâmplă cu restructurarea județului și spitalelor. Suntem într-o perioadă în care peste 2 luni de zile le cer oamenilor să voteze, dar le spun și că acea reformă a sănătății trebuia continuată. Obligația noastră este să folosim banii eficient, pentru sănătate. Este absurd ca medicii din alte județe să fie plătiți mai bine decât cei din Alba care rezolvă probleme”, a spus președintele CJ Alba Ion Dumitrel.

Buget reparație capitală Laborator Analize Medicale:

Lucrări – 351.461,36 lei finanțare din partea Consiliului Județean Alba

Dotări aparatură medicală – 58.999 lei (Autoclav sterilizare) finanțare Consiliul Județean Alba

Alte dotări – 30.505,46 lei – finanțare Consiliul Județean Alba și SC Roche România SRL (15.000 lei)

Total investiție = 440.965,82 lei (99.265 euro)

Buget reparație capitală Laborator Radiologie:

Lucrări – 565.885,62 lei – finanțare Consiliul Județean Alba și sponsorizări: SC Apa CTTA SA (10.000 lei) și SC Elit SRL (20.000 lei)

Dotări echipamente – 364. 623 lei (Sistem de digitizare cu plăci de fosfor, Sistem de arhivare, vizualizare, procesare, comunicare imagini radiologice și robot pentru scris CD-uri pentru vizualizare imagini medicale) – finanțare Consiliul Județean Alba

Alte dotări – 26.981,64 lei finanțare Consiliul Județean Alba.

Total investiție = 957.490,26 lei (215.539 euro)

Donație Avon Ecograf Siemens Acuson S1000 (120.000$)

[nggallery id=2088]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal Ieri, 16 august 2024, în jurul orei 12.50, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea- Deva au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea