FOTO: Imagini spectaculoase cu frumusețile sălbatice din zona județului Alba, surprinse de Felix-Bogdan Dragomir
4 ianuarie 2013 | Felix-Bogdan Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți vânători profesioniști din județul Alba. Dragostea sa pentru natură și pasiunea pentru fotografie s-au îmbinat perfect în ultimii ani, ocazie cu care Felix a reușit să surprinda in imagini unele dintre cele mai frumoase specii de animale sălbatice care trăiesc în zona județului Alba și nu numai.
Chiar dacă nu este fotograf profesionist, cum îi place să precizeze, multe din pozele sale sunt parcă de la National Geographic. De aceeași părere au fost și reprezentanții mai multor publicații precum și editori de calendare din țară (n.a. revista “Vanătorul și Pescarul Sportiv”) și din strainătate (Austria,Spania,Germania,Italia), care i-au publicat o parte din instantanee.
Fiind angajat la Asociația Județeană Vânătorul și Pescarul Sportiv (AJVPS) Alba, Felix a reușit să colinde toată suprafața sălbatică a județului Alba, asigurând mâncarea necesară animalelor sălbatice pe timp de iarnă sau luptând împotriva braconajului.
Este autorul mai multor articole de specialitate foarte bine documentate în revista “Vanătorul și Pescarul Sportiv”, iar fotografiile sale surprind animalele în sălbăticie, în mediul lor natural, ceea ce oferă o valoare informațională și artistică ce potențeaza frumusețea imaginilor.
“Despre poze e mult de povestit! Nu sunt un fotograf profesionist, o fac doar din placere. Cu toate astea am poze publicate in mai multe tari din Europa in diverse reviste si calendare.
Majoritatea imaginilor sunt surprinse la noi in judet și cel mai important, animalele pozate sunt in libertate. Nu am facut ceea ce fac diverși fotografi de dincolo, pozând animale in parcuri, cum am vazut in Austria sau Germania”, a precizat Felix-Bogdan Dragomir pentru ziarul “Unirea”.
De exemplu, în imaginea alăturată este surprins un pui de capră neagră, descoperit in muntii Cugirului, unde nu era semnalata in literatura de specialitate prezența caprei negre.
Toate drepturile de proprietate intelectuală pentru aceste fotografii aparțin lui Felix-Bogdan Dragomir. Mai multe fotografii puteți vedea pe pagina sa de facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 15 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri