Rămâi conectat
MA-RA-MU

Curier Județean

FOTO: „Holocaustul – lecţie istorică pentru toleranţă”: Elevii de la Colegiul Naţional ,,David Prodan”şi Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir au comemorat victimele Holocaustului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitate Holocaust Cugir006Victimele Holocaustului, eveniment regretabil din istoria lumii, au fost comemorate în 27 ianuarie la sediul CDI al Colegiului Naţional ,,David Prodan” din Cugir, prin mai multe activităţi interdisciplinare, expoziţie de carte, referate şi un concurs de cunoştinţe în urma cărora elevii au primit diplome de participare.

După ce au ascultat informaţiile prezentate de elevul Radu Julescu prin referat şi powerpoint cu texte si imagini autentice pe tema  actelor de genocid desfăşurate în timpul celui de-al doilea război mondial, elevii clasei a X-a B au participat la un concurs de întrebări desfăşurat participat pe grupe, la care au răspuns documentându-se cu ajutorul dicţionarelor, cărţilor sau prin internet.

Asistaţi de profesoarele Serafina Oarga şi Tatiana Ungurianu, elevii  au purtat apoi discuţii libere asupra valorilor esențiale de ordin moral şi etic, pe care o societate democratică trebuie să se bazeze, anume pe adevăr, toleranţă reciprocă și umanitate. S-au remarcat elevii Robert Stroe şi Roxana Mizgar care au comentat asupra termenilor necunoscuţi precum arian, genocid, rasism, ghetou, steaua galbenă, sau au relatat colegilor impresiile despre vizita efectuată în  lagărul de concentrare de la Auschwitz. Elevele Alexandra Borza, Ionela Popescu şi Cristina Matei din grupa nr.2, au câştigat concursul  de cunoştinţe despre Holocaust.

O altă activitate a fost desfăşurată de elevii clasei a X-a A ai CNDP în colaborare cu elevii Cercului ,,Micii istorici “  ai Şcolii Gimnaziale nr.3, coordonati de prof. Daniela Satmari: Mark Doszlop, Denisa Fleşeriu, Carmina Torok, Andreas Schadi, Adrian Ghişa, Alexandru Ştefan şi Raul Negrea. Aceştia au participat la concursul realizat la CDI, primind ulterior diplome de participare.

Elevii Adrian Ivan, Lorena Vaidasigan şi Radu Marius au prezentat referate, un power point cu date esenţiale privind Holocaustul, apoi  au discutat cu colegii despre impresiile  provenite din cărțile citite despre Auschwitz, Birkenau, Dakau din Polonia, sau despre filmele vizionate precum ,,Jurnalul Annei Frank” sau  ”,,Băiatul în pijamale vărgate”.

Organizate cu scopul de a educa tinerii în spiritul dreptății, umanității, a respectării omului de către om şi  a învăţa lecţiile acestui episod nefast al istoriei secolului XX, activităţile au marcat  în mesajul lor faptul că indiscutabil, Holocaustul  a fost unul dintre cele mai îngrozitoare evenimente din istoria lumii.

Prof. documentarist Tatiana Ungurianu

[nggallery id=3318]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun

Alexandra Mates

Publicat

în

Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului)  Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea