Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Fotografii realizate de o elevă pasionată de artă de la Colegiul ”HCC”, expuse într-un local din Cetatea Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

expozitie-hassieCei care frecventează localul Framm’s din Cetatea Alba Carolina vor putea admira, în această perioadă, o expoziție de fotografie și grafică, cu lucrări semnate de o elevă de la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Maria Petruț, sau Hassie, pseudonimul sub care a ales să activeze, are 17 ani și spune că, în pofida faptului că studiază matematica informatica la Colegiul ”HCC”, se regăsește în artă.

Ar fi o multitudine de ramuri ce ajung să-şi lase amprenta în sufletul meu prin latura artistică, iar la rândul meu, sper ca voi reuşi să ajung în vieţile altor persoane prin moduri similare.

expozitie-hassie31În ultima perioadă, mi-am dedicat mare parte din activitate, fotografiei. Am o pasiune pentru monocromatică, receptând mai profund emoţia prin intermediul nonculorilor. Cu ajutorul acesteia, reuşesc să descifrez o parte proprie, lăsând aceea amprentă a creierului ce tind să cred că devine parţial vizibilă în momentul în care ceilalţi, şi-ar îndrepta atenţia spre creaţiile cuiva”, povestește Maria (foto stânga).

Arta fotografică a pătruns în viața ei în urmă cu aproximativ un an de zile, când a primit primul aparat și a început, treptat, să dezvolte anumite proiecte personale.

Printre părţile mele favorite se enumeră faptul că descopăr laturi noi ale persoanelor prin propriile lentile. Mi-aş dori să pot evolua în continuare atât în proiecte, cât şi ca persoană. Hassie este pseudonimul din spatele căruia activez, inspirat dintr-o poveste personală ce cred că se potriveşte ideal cu stilul pe care-l abordez. Numele meu legal este Maria Petruţ, alături de care voi semna prima expoziţie ce va ȋmbina fotografia alături de grafică, desfăşurată ȋn intervalul 17 octombrie 2016 – 07 noiembrie 2016, ȋn Framm’s, pe Strada Păcii, numărul treisprezece”, a mai spus Maria.

Vernisajul expoziției a avut loc luni, 17 octombrie, iar lucrările pot fi admirate până în 7 noiembrie.

[nggallery id=2854]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea