Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Florin Magda, artistul din Alba Iulia, câștigător al premiul „Peter Jecza” pentru sculptura anului. Lucrarea sa va fi expusă în Timișoara

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Florin Magda, artistul din Alba Iulia, câștigător al premiul „Peter Jecza” pentru sculptura anului. Lucrarea sa va fi expusă în Timișoara

Florin Magda, a fost desemnat câștigător al premiul „Peter Jecza” pentru sculptura anului. Lucrarea sa „Dulapul cu jucării” va fi expusă în Timișoara.

Citește și: Foto: Super-spațiu pentru creație și expoziții inaugurat la Alba Iulia de apreciatul sculptor în metal Florin Magda! O suzetă uriașă–vedeta vernisajului

Conform organizatorilor, în concurs au fost înscrise 70 de lucrări. Juriul a a selectat cu atenție 8 finaliști, dintre care Florin Magda a fost desemnat câștigător.

Florin Magda, este absolvent al Liceului de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia și apoi al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, având specializarea de sculptor în metal.

Decernarea oficială a premiului și inaugurarea lucrării câștigătoare vor avea loc pe 16 octombrie 2024, într-un eveniment dedicat. De asemenea, artiștii nominalizați vor participa la o expoziție publică, deschisă timp de 6 luni.

„Cu sprijinul UniCredit Bank, Premiul „Peter Jecza” în valoare de 8.000 de euro a adunat 52 de artiști talentați, care au înscris în concurs un total de 70 de lucrări. Mulțumim tuturor participanților pentru entuziasmul și dedicarea lor, care demonstrează cât de puternic este visul artei” au transmis organizatorii evenimentului pe paginile de socializare.

„Mulțumesc juriului pentru încrederea acordată,mă simt onorat pentru faptul ca proiectul meu a fost acceptat și va fi găzduit in spațiul public al Timișoarei!” a transmis Florin Magda pe pagina de Facebook.

Mai jos lista completă a artiștilor participanți:

Andrei ALUPOAIE, Nimbert AMBRUS, Codruț ARDELEAN, Andrei ARION, Vladen BABCINETZKI, Maria BENTA HODOROGEA, Ion BOLOCAN, Alexandra BR NZAC, Maria-Mădălina BRÎNEȚ, Teodor BURUIANĂ, Mirela CERBU, Vlad-Laurean COSTEA, Paul-Teodor D MBEAN, Gabriela DRINCEANU, Matei EMANUEL, Endre FARKAS, Teodor FĂRCAȘ, Radu FELDIOREAN, Cătălin GEANĂ, Iuliana GRĂDINARU, Radu HANDRU, Timeea HUSAC, Andreea ILIE, Costin IONIȚĂ, Rudolf KOCSIS, Florin MAGDA, Marta MATTIOLI, Liliana MERCIOIU POPA, Vali MIHAIL, Constantin MÎRZEA, Cosmin MOLDOVAN, NAGY Jozsef Attila, Bogdan NUELEANU, Cătălin OANCEA, Alexandru PAPUC, Adrian PIORESCU, Sandu PODEA, Emilian POPESCU, Lucian RADU, Dragan RAJSNIC, Marius RIȚIU, Dan Augustin SANDU, Mihai SAVIN, George SIMON, Dechev STOYAN, Ionuț ȘTEFAN, Ovidiu TOADER, Valentin V RTOSU, Cosmin V LCEANU, Valentin V RTOSU, Aurel VLAD, Florin ZHU.

Premiul Peter Jecza pentru Sculptura Anului este o inițiativă a Fundației Triade, cu sprijinul UniCredit Bank. Partener de comunicare: The Institute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

2 – 30 septembrie 2024 | Sesiunea de depunere a dosarelor pentru locuințele sociale din Alba Iulia, în vederea stabilirii listei de priorități pentru anul 2025. Documente necesare

Bera Larisa

Publicat

în

2 – 30 septembrie 2024 | Sesiunea de depunere a dosarelor pentru locuințele sociale din Alba Iulia, în vederea stabilirii listei de priorități pentru anul 2025. Documente necesare În perioada 02 septembrie – 30 septembrie 2024 Direcția de Asistență Socială a municipiului Alba Iulia organizează sesiune de depunere a dosarelor pentru locuințele sociale în vederea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea