Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Două noi ambulanţe SMURD de terapie intensivă – tip C, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba are în dotare  două noi ambulanţe SMURD de terapie intensivă – tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene. Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului ,,POR 2014-2020 – Proiect “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – regiunea CENTRU”.

Județul Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă având competenţe şi domenii de activitate stabilite de legislaţia în vigoare. Dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenţă la care răspund echipajele SMURD sunt asigurate de catre sistemul unic de urgenţă 112 şi dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulantă Judeţean Alba. Personalul SMURD Alba de terapie intensivă este format din medici specialişti/rezidenţi în medicină de urgenţă, la care se adaugă asistenţi din cadrul UPU-SMURD Alba şi paramedici din cadrul structurilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă UNIREA al județului Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ambulanțele SMURD Tip C de terapie intensivă asigură intervenţia cu maximă operativitate, atât în scopul asigurării supravieţuirii victimelor accidentelor, cât şi efectuării manevrelor medicale pentru a preîntâmpina agravarea stării acestora, pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de urgenţă, care includ una sau mai multe persoane aflate în pericol, ca urmare a imposibilităţii temporare de a se îndepărta de spaţiul de risc, la accidente rutiere,  afecţiuni cardiace, afecţiuni respiratorii, intoxicaţii, arsuri sau orice alte situaţii care pot pune viaţa în pericol.

Acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi munca în echipă, unde fiecare membru al echipajului de intervenţie, inclusiv paramedicul pompier, are un rol bine definit, promptitudinea, dăruirea, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul reflectă ideea de unitate în lupta pentru viaţă şi duce la creşterea calităţii îngrijirii acordate în faza prespitalicească şi ridicarea lor la nivelul standardelor europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea