Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”Dor de Eminescu” la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evenimentele organizate ieri de Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir în cinstea poetului nepereche a neamului românesc este încă o dovadă a faptului că, aşa cum spunea criticul literal Mihai Drăgan, “opera eminesciană este un reper artistic absolut la care ne raportăm continuu.

Picture 041La împlinirea a 165 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a reluat proiectul educativ “Dor de Eminescu” lansat în urmă cu 5 ani, la iniţiativa unui grup de profesori. Prin implicarea deosebită a cadrelor didactice iniţiatoare Luminiţa Cebotari, Daniela Igna, Mihaela Vereş şi Laura Teban proiectul a reuşit să apropie de poezia şi spiritul eminescian un număr de peste 150 de copii. Practic, proiectul a reprezentat o încercare de a încuraja elevii să descopere şi să respecte adevăratele valori ale culturii româneşti.

Evenimentul a debutat la ora 12.00, la Şcoala “Ioan Mihu” din Vinerea, structură a Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir. Aici, elevii claselor V-VIII, îndrumaţi de profesoarele Laura Teban, Maria Albu şi Adriana Scopciuc au creat o atmosferă de mic cenaclu literal, recitând poezii ale marelui poet. Atmosfera a fost completată de un program muzical pe versurile lui Eminescu, pregătit cu elevii de către preotul Adrian Cebotari, de la Biserica cu Hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea. Programul s-a bucurat de acompaniamentul tinerilor instrumentişti ai Grupului “Anotimpuri” – Saşa Cebotari, Darius Birăesc şi Laurenţiu Presecan.

Acţiunile au continuat de la ora 13.00 la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, în aceeaşi notă de respect şi admiraţie faţă de opera marelui poet. Toţi cei prezenţi au fost uşor introduşi în universul eminescian de către grupul “Anotimpuri”, condus de Luminiţa Cebotari, Adrian Cebotari şi Gheorghe Birăesc, grup care a cântat “Sară pe deal” şi “Eminescu”. S-a deschis şi mai mult “Lumea poeziei eminesciene” – un concurs de recitare prin care elevii au încercat să pătrundă sensibilitatea poeziilor poetului nepereche. Nu au lipsit nici desenele inspirate de versurile acestuia, unele adevărate picturi ale tinerilor talentaţi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, expuse cu sprijinul prof. Gabriela Vulkan, sub genericul „Mihai Eminescu în imagini şi culori”.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa directorului instituţiei, Stela Ţârlea precum şi a altor profesori care au sprijinit derularea proiectului Ionela Popa şi Daniela Satmari.

Ediţia “Dor de Eminescu” de anul acesta de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a avut ca parteneri Primăria Oraşului Cugir şi Biserica cu Hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea.

[nggallery id=2906]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea