Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Doi electricieni din Alba, Natanel Poruţ şi Daniel Vesa, premiați în finala ”Trofeul Electricianului” 2024

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Doi electricieni din Alba, Natanel Poruţ şi Daniel Vesa, premiați în finala ”Trofeul Electricianului” 2024

Electricienii Natanel Poruţ şi Daniel Vesa de la DEER Sucursala Alba au fost premiaţi la faza naţională a Trofeului Electricianului, competiție desfășurată la Cluj- Napoca.

Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 15.07-21.07.2024 și suplimentar pentru intervalul 08.07-14.07.2024

Desfăşurată pe parcursul acestei săptămâni la Cluj-Napoca, ediţia a 42-a a Trofeului Electricianului, a reunit la start 105 de electricieni şi dispeceri de la cele mai importante companii din domeniul distribuţiei energiei electrice DEER (Distribuţie Energie Electrică România, operator de distribuţie în 12 judeţe din Transilvania şi 6 din Muntenia Nord), Delgaz Grid (operator de distribuţie în 6 judeţe din Moldova), Distribuţie Oltenia (operator de distribuţie in 7 judeţe din Oltenia), PPC (care cuprinde operatorii regionali de distribuţie Reţele Electrice Banat, Reţele Electrice Muntenia şi Reţele Electrice Dobrogea) şi ADREM Invest (companie specializată în lucrări de dezvoltare, digitalizare şi mentenanţă a reţelelor electrice.

Printre participanţii la această competiţie tradiţională, una dintre cele mai importante întreceri pe meserii organizată în România, a cărei primă ediţie a avut loc în anul 1977, s-au aflat şi doi electricieni ai Sucursalei Alba din cadrul DEER, Natanael Poruţ şi Daniel Vesa, care au obţinut calificarea în proba “Electricieni montare şi reparaţii instalaţii de distribuţie Medie Tensiune şi Joasă Tensiune”. Ambii au avut o evoluţie excelentă în proba teoretică, în care au obţinut 150 de puncte, punctajul maxim, şi proba practică pe echipe, în care echipa DEER a obţinut 194,5 puncte din 200 posibile, ceea ce le-a asigurat calificarea în finala de 5 participanţi, care s-a desfăşurat pe scenă cu public şi l-a avut ca prezentator pe cunoscutul actor Pavel Bartoş.

În proba finală, în care s-a făcut departajarea primilor clasaţi, concurenţii au trebuit să răspundă la un set de 10 întrebări, având ca timp de răspuns între 20 şi 180 de secunde pe întrebare. Deşi s-au aflat sub o presiune foarte mare, datorită nivelului foarte ridicat de pregătire al competitorilor, cei doi electricieni de la DEER Sucursala Alba au trecut şi acest exament cu succes, Natanael Poruţ obţinând locul 2 cu 89 de puncte din 100 posibile, iar Daniel Vesa locul 4 cu 80 de puncte.

Proba a fost câştigată de Csaba Franki (DEER Sucursala Bihor) cu 99,5 puncte, iar locul 3 a revenit lui Iulian Prodan (Delgaz Grid) cu 87 de puncte. De asemenea Daniel Vesa a obţinut şi premiul special pentru cel mai tânăr participant calificat într-una din cele 8 finale ale Trofeului Electricianului. În competiţia pe echipe de la această probă DEER a obţinut o victorie detaşată în faţa Delgaz Grid, locul 3 fiind ocupat de ADREM Invest.

Competiţia de la Cluj-Napoca a fost dominată per ansamblu de DEER, care a câştigat la individual 5 din cele 8 probe ale Trofelui Electricianului. Marele premiu, oferit pentru cel mai mare punctaj cumulat al reprezentanţilor companiilor participante, a revenit de asemenea DEER, râvnitul trofeu fiind înmânat de ministrul energiei Sebastian Burduja doamnei Mihaela-Rodica Suciu, director general DEER.

„Îi felicit pe Natanel Poruţ şi Daniel Vesa pentru rezultatele excelente obţinute, dar şi pe inginerii Alexandru Perju şi Cornel Oarga care se ocupă de mai mulţi ani de pregătirea lor pentru Trofeul Electricianului. Competiţia din acest an a fost una foarte puternică, punctajele obţinute de finalişti fiind superioare celor din ediţiile anterioare, ceea ce arată preocuparea permanentă pentru perfecţionare a participanţilor. Sunt convins că Natanael şi Daniel îi vor motiva prin succesele lor şi pe alţi colegi pentru a se pregăti în vederea participării la ediţiile viitoare” a transmis Marius Ceteraș pe pagina de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare Se închide complet circulația rutieră timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea. Șoferii pot folosi ruta ocolitoare pe la Războieni. Joi 18 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea