Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Dan Puric la Alba Iulia – Sufletul românesc, ultima avuție pe care încearcă să ne-o zdrobească! Cine?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Astăzi, la Alba Iulia, a debutat Festivalul Internațional de Teatru “Povești”. Iar la prima “cafea cu tâlc” sau, altfel spus, conferință de presă ce are loc în fiecare dimineață a festivalului la Art Cafe Downtown, invitat special a fost Dan Puric. Și nu întâmplător, ci datorită faptului că artistul urmează să susțină în această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol de pantomimă ”one man show” – Suflet Românesc.

Astfel, posesorii de bilete la acest show (printre cele mai scumpe spectacole din festival), vor avea șansa să se regăsească în “povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului.”

Alături de Dan Puric, la “cafeaua cu tâlc”, au fost prezenți Valerian Mareș – impresarul artistului, Ioana Leahu – decanul Facultății de Teatru din Târgu Mureș, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Ioana Bogățan – directorul festivalului și Mioara Pop – directorul Bibliotecii județene “Lucian Blaga”.

Despre sufletul românesc”, Puric a spus că reprezintă ultima noastră avuție pe care încercă să o zdrobească (n.a. oculta internațională), pe lângă bogățiile astea materiale, gen gaze de șist, sau aurul din Apuseni.” Artisul susține că se află într-o amplă ofensivă, nu împotriva celor care sunt “sursele de infecție”, ci pentru afirmarea noastră, a sufletului nostru românesc.

Întrebat cine mai exact sunt cei care încercă să  zdrobească sufletul românesc, maestrul a răspuns: “oculta internaționă, forme ale securității naționale, structura filozofilor și intelectualilor români de tip dilematic, grupul profesorilor trădători care au scos manuale de istorie alternativă, colegii mei subcorticali care joacă în telenovele, șamd”.

Dan Puric: “Dedic acest spectacol poporului român, frumuseţii lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumuseţe va avea puterea ca, odată plecat în lume, să-i tămăduiască și pe alţii”,

Recomnadare – film USTUROI, ora 21.00, Teatrul de Păpuși Prichindel

Dacă la spectacolul lui Puric biletele sunt vândute, mai sunt suficiente locuri la „Usturoi”, aventurile a doi copii săraci de la țară, ce pleacă la Cluj, să se facă actori.

Eremia, un copil rrom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun, Nicuşor, de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un afacerist controversat din România va oferi bani tuturor elevilor din țară care promovează Bacalaureatul cu nota 10. Despre ce sumă este vorba

Bera Larisa

Publicat

în

Un afacerist controversat din România va oferi bani tuturor elevilor din țară care promovează Bacalaureatul cu nota 10. Despre ce sumă este vorba Gest impresionant al unui om de afaceri controversat din România. Acesta a anunțat pe rețelele de socializare că va oferi o sumă de bani tuturor elevilor din țară care obțin nota 10 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea