FOTO: Curs de scriere de proiecte ERASMUS+ la Alba Iulia
În perioada 15-17 noiembrie 2013 a avut loc la sediu Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Curs de Scriere de Proiecte ERASMUS +, curs dezvoltat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educării și Formării Profesionale , împreună cu Rețeaua de Națională a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune, program gestionat la nivel european de Comisia Europeană.
Erasmus+ este programul european de educație, tineret, formare și sport pentru perioada 2014-2020. Acesta continuă generația de programe “Tineret în Acțiune” și “Învățare pe tot parcursul vieții”. Chiar dacă documentele oficiale ale programului nu au fost încă adoptate, în cadrul cursului se va lucra cu documentele-propunere care conțin informațiile publice și care cel mai probabil se vor regăsi si in Erasmus+.
Obiectivele acestui modul de formare, susținut de Cosmin Cătană și Cristian Babutău, formatori în Rețeaua Națională a Formatorilor TIA, au fost ca participanții să înțeleagă cadrul unui proiect european de tineret, specific programului european de finanțare Erasmus+, să poată să elaboreze, planifice și scrie proiecte de tineret specifice programului Erasmus+; precum și să utilizeze cadrul non-formal de învățare în contextul proiectelor de tineret.
Cursul s-a adresat exclusiv reprezentanților ONG-urilor de tineret și instituțiilor publice care lucrează cu tinerii și doresc să inițieze proiecte de tineret în cadrul programului ERASMUS+. Așadar, participanți cu puțină sau mai multă experiență, de la Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociația SM SPEROMAX ALBA, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Organizația Studenților și Elevilor Basarabeni, Consiliul Elevilor de la Colegiul Apulum, AS 2001, Asociația Ținutul Tibreanului, Asociația pentru Consolidarea Societății Civile Valea Jiului s-au întâlnit în acest cadrul și printr-o paletă largă de metode de educare nonformală au aflat printre primii despre noutățile pe care le aduce programul ERASMUS+ și cu ce se deosebește în ce privește componenta de tineret față de fostul program Tineret în Acțiune, care se finalizează la 31 decembrie 2013. Entuziaști și motivați, participanții au învățat lucruri noi și au dezvoltat mai multe idei de proiecte de tineret în funcție de misiunea și viziunea organizațiilor de proveniență.
Sperăm ca acest nou program să aducă multă schimbare în comunitatea albaiuliană în sectorul de tineret așa cum s-a întâmplat în ultimul an prin proiectele derulate prin programul Tineret în Acțiune, care deși a debutat în 2007, primele proiecte implementate în județul Alba au fost câștigate abia la 1 octombrie 2012 și implementate în 2013. Printre acestea amintim proiectul „Pregătiți pentru Viitor” al Asociație Alumni UAB, „Comitet de Tineret în România pentru pacienții cu Scleroză Multiplă” al Asociație SM SPEROMAX ALBA, „Voluntar, Implicat și Pregătit” al Centrului Județean de Voluntariat Alba, „Viitorul tău începe azi” al Fundației Comunitare Alba, „Voluntariat în slujba includeri tinerior roma” al Asociației Montana Moților, „Și votul tău contează” al Asociației NON PROFIT Răchita sau cele ale grupurilor informale „Concordia-Cicoc” cu proiectul DEMAREZ – Drumul spre Succes, sau proiectul VERDE al grupului informal reprezentat de Drăgoi Alisa Valentina.
Cristian Dima, președinte Asociația Absolvenților Univ. „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
[nggallery id=689]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea
Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]