FOTO Cugir: Cursuri postuniversitare pentru ”Securitatea Mediului ”
Colegiul Tehnic ”ID Lăzărescu ”Cugir a găzduit luni, reuniunea consacrată deschiderii cursurilor de perfecţionare postuniversitare în domeniul Securităţii Ecologice. Un demers aparţinând Centrului pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării durabile (CPADDD) înfiinţat în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj -Napoca în anul 2011, pe baza proiectului POSDRU, finanţat integral din Fondul Social European 2007-2013, Axa prioritară 3, ”Cre;terea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 ”Promovarea culturii antreprenoriale ”.
Misiunea Centrului este de a sprijini iniţierea de noi afaceri în domeniul dezvoltării durabile, prin organizarea de programe de pregătire postuniversitară de formare şi dezvoltare profesională continuă, dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale, promovarea noului concept de ”universitate antreprenorială”.
La cursurile de Securitate Ecologică de la Cugir s-au înscris 43 de persoane, grupul ţintă fiind format din persoane care doresc să dezvolte o activitate independentă, absolvenţi ai studiilor universitare, întreprinzători,angajaţi ai unor firme, personal de conducere din microîntreprinderi sau întreprinderi, funcţionari ş.a ..
Aceste cursuri se vor desfăşura la Sala de conferinţe a Colegiului Tehnic ”ID Lăzărescu ‘ Cugir’, cu un program săptămânal de 28 de ore, structura anului de studiu fiind axată pe activităţi didactice, activităţi practice, sesiune de colocvii şi examene ,examen final . Cursurile încep pe 10 noiembrie a .c, şi se finalizează pe 13 martie 2013 şi sunt susţinute de personalităţi din mediul de afaceri şi academic cu experienţă în domeniul antreprenoriatului şi al dezvoltării durabile .
La evenimentul de deschidere a anului de studiu de la Cugir au luat parte subprefectul judeţului Alba Cornel Murg, viceprimarul Cugirului Horia Rotche, prof. dr. ing. Vasile Soporan – Universitatea Tehnică Cluj -Napoca, profesorii: Viorel Cândea, Viorel Dan ,Gligor Oltean şi avocatul Alin Pop -toţi , cadre didactice în cadrul aceleiaşi universităţi clujene. A fost prezent deasemenea, ing. Alexandru Micaciu – directorul Colegiului ID Lăzărescu,gazda a acestei reuniuni care a deschis anul de studiu pe tema amintită.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată”
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată” Zi neagră în lumea muzicală din România. Marius Bațu, un artist deosebit cu o voce minunată, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice. Anunțul decesului a fost făcut de Nicu Alifantis. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918