Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș 1-3 (0-1), în Cupa României | Ocnamureșenii, calificare la debutul lui Dan Roman

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a pierdut pe „Cetate”, primul meci de la preluarea echipei de către Primăria municipiului Alba Iulia,

În derby „de Alba”, disputat sub privirile lui Adrian Vâsâi, fostul selecționer al naționalei Under 19, sibianul dorit pe banca tehnică a „alb-negrilor”, s-a impus „Soda dragă”, scor 3-1 (1-0). A fost un meci între garnituri care încă se caută, cu multe noutăți, un debut cu dreptul pe banca tehnică ocnamureșeană a antrenorului Dan Roman, diferența de pregătire între cele două formații spunându-și cuvântul.

CS Ocna Mureș realizează o victorie de moral și accede în turul secund al Cupei României, în 31 august, alături de Metalurgistul Cugir. Ocnamureșenii au fost în marea majoritate a timpului cu un pas în față, oponenții neavând la dispoziție 4 jucători (Olawuseun, Forna, Adnan și Fetița).

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu am reușit evoluția pe care o așteptam, dar și așa, la 1-1 am avut oportunități importante. Regretăm că am suferit o înfrângere la primul joc sub titulatura de CSM Unirea și promitem că ne vom revanșa în prima etapă a sezonului„, a spus Marcel Rusu.

„A fost botezul meu ca antrenor, mă bucur că am câștigatm dar mai ales că am reușit să marcăm pe chestiuni pregătite ieri la antrenament. Am dominat întâlnirea în proporție de 80 la sută, am avut posesie, ocaziile mai mari, dăruire. Am fost echipa mai puternică, mai matură. Chiar dacă nu stăm bine numeric, schimbările făcute au fost reușite, cei care au intrat au fost la nivelul titularilor„, a spus  Dan Roman.

*0-1, MIN. 44: Al. GIURGIU, căpitanul oaspeților și fostul unirist, a transformat cu fentă, un penalty obținut de Socaci în duel cu R. Ivan.

*1-1, MIN. 55: CIRCOV, șut cu dreptul de la 20 de metri, în stânga lui M. Țăranu.

*1-2, MIN: 76: CEACA, șut in diagonală, în colțul lung, profitând de indeciziile lui Dehelean și Iovicin

*1-3, MIN. 80: SOCACI, după un corner, l-a driblat pe Temdieu și din 8 metri a șutat în diagonală

Actul secund debutează cu oportunitatea lui Ceaca, fază la care a respins în corner Iovicin (50). Replică Temdieu (54) – șut peste. După egalare, Cîrloanță (58) a reluat din 8 metri peste, la pasa lui Bârdea. Socaci (65) – torpilă alături din 22 de metri. C. Cristea (72) – lovește bara din lovitură liberă de la 35 de metri, cu un șut centrare

La stadion sunt în jur de 500 de spectatori, majoritatea fiind în tribuna oficială, din pricina ploii

În distribuția uniristă sunt 6 noutăți, între care belgiano-camerunezul Temdieu, ce a dezamăgit. Și de partea cealaltă sunt multe noutăți, tot șase la număr, remarcându-se frații Țăranu (portar și apărător central), ocnamureșenii neavând portar de rezervă

Al. Giurgiu (5) – o lovitură liberă peste bară de la 25 de metri. Șut periculos Bârdea (28) puțin alături. La un corner executat de Al. Giurgiu, balonul a fost degajat din apropiarea liniei porții de E. Codrea. Căt. Creț (37) a tras periculos, mingea ștergând transversala. C. Cristea (41) a tras din 8 metri peste transversală, semnând cea mai mare ocazie a albaiulienilor.

Partida contează pentru primul tur al Cupei României, fiind amânată de miercuri la solicitarea grupării din Cetatea Marii Uniri, aflată în plin proces de reorganizare după preluarea de către primăria municipiului Alba Iulia. În 31 august va fi turul al doilea al competiției “KO”, fază în care va intra și Metalurgistul Cugir.

La meci este prezent și sibianul Adrian Văsâi, fostul selecționer al României Under 19, dorit pe banca tehnică a echipei albaiuliene.

Echipe de start:

CSM Unirea: Iovicin – Harangozo (52, Oneț), Dehelean, R. Ivan, E. Codrea – Mâlnă – Temdieu, Bârdea/ cpt, C. Cristea, Circov (77, Bakcsi) – Cîrloanță (77, Epure); rezerve N. Itu, Banienschi, F. Morar, Adnan, An. Moldovan, Lupea. Antrenor Marcel Rusu.

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Căt. Creț (85, Cioargă), Cimpoieșu (77, Guț), Al. Țăranu (74, Paleoca), Al. Kiraly – Al. Coman, G. Goronea (85, Coltor), Socaci, Al. Giurgiu/ cpt, Dioșan (74, Bucșa), Ceaca; rezerve Oprinca, D. Roman. Antrenor Dan Roman.

Arbitri Al. Șuvăr (Sibiu), D. Nagy (Mediaș), R. Spătar (Sibiu) Observatori Ov. Tâlvan (Sibiu)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Rușinos pentru municipiu! CS Olimpia Aiud, fără echipă de seniori după 73 de ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vestea tristă a fotbalului din Alba în această vară este dispariția la nivel de seniori a echipei Olimpia Aiud, una dintre grupările de tradiție ce activau în Liga 4.

Astfel, conform celor precizate de Ioan Demeter, după 73 de ani “olimpicii” nu vor mai activa la acest nivel, iar în ediția 2022/2023 Olimpia Aiud este înscrisă la juniori Under 17 Elite, Under 14, Under 12, Under 11 și Under 10, în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal. Și vorbim de un club care în urmă cu 3 ani, în 2019, a fost în “careul de ași” la nivel național, la Campionatul Under 19, participând la turneul final de la Buftea. În plus, jucători lansați de Olimpia activează la cluburi din eșaloanele superioare: David Maier (2005) – la Gaz Metan Mediaș și Inter Stars Sibiu, Youssef Elmanhaly (2006) – Ripensia Timișoara, Mihai Șeulean (2007) – actualmente la Cluj, a fost la Ripensia. De asemenea, alte talente aiudene activează la grupări din Cluj-Napoca, precum LPS sau Sporting.

*Regretabil pentru Aiud!

La Aiud sportul se duce de râpă, iar după ce simbolul fotbalistic al municipiului, Metalul, a dispărut de câțiva ani, acum a spus “pas” și Olimpia Aiud! Cauzele sunt enunțate de Ioan Demeter:

Elit - Gustul Desăvârșit

Lipsa unui stadion/teren unde să poți face pregătire în condiții normale. Baza sportivă «Aiudelul» se poate folosi doar pentru jocuri, pentru a proteja gazonul, condiții în care este greu să concurezi împotriva altor echipe ce se pregătesc… în nocturnă. Retragerea unor sponsori importanți precum prebet Aiud, după 52 de ani, la finele anului 2020, și JOX Spedition, în luna martie a anului acesta. Imposibilitatea asigurării unui buget de venituri și cheltuieli pentru susținerea unei echipe de Liga 4, aproximativ 100.000 de lei/an”.

Olimpia a activat mereu în cel de-al 4-lea eșalon competițional, practic dintotdeauna, exceptând un an în Liga 5 (în 2011 a rămas în Liga 4, deși retrogradase, pentru că Mureșul Oarda de Jos nu-și plătise datoriile către AJF). Iar din 2010, până în prezent aportul Primăriei către Olimpia este undeva la 100.000 de lei în mai bine de un deceniu!!! Iar în prezent, reprezentanții autorităților locale nu au acceptat desfășurarea antrenamentelor pe «Aiudelul» nici măcar contra cost.

În consecință, antrenorii și jucătorii aiudeni s-au răspândit pe la alte echipe din zonă, Radu Andone a preluat Inter Unirea, iar Paul Muntean a fost instalat la Kinder Teiuș. Industria Galda l-a înregimentat pe D. Vlad, la Kinder au ajuns Ad. Drăgoi, Al. Văsuț, G. Oltean, Al. Bucșa, Inter Unirea i-a achiziționat pe S. Șimandi și A. Bălan, plus Căt. Ilea, prin prelungirea împrumutului, la FC Lopadea Nouă s-a transferat G. Bălțat, iar la Mureșul Gâmbaș – au poposit Fl. Oltean și Salca, în vreme ce la Național Rădești va activa A. Kiss.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: La Cupa Sătmarului, patru locuri pe podium pentru “Life is Dance” Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Reprezentanții clubului de dans sportiv “Life is Dance” Alba Iulia au început excelent toamna competițională. Primul concurs după participarea din luna august la German Open Championship, la Stuttgart, a fost de curând, la Satu Mare.

La Cupa Sătmarului sportivii din Cetatea Marii Uniri au obținut rezultate bune, două locuri întâi, alte două clasări pe podium și încă două calificări în finală, aceasta în condițiile în care antrenorii Bianca și Ionuț Ionescu au fost în Ungaria, la Campionatul European de Profesioniști, unde au cucerit medalia de bronz la Latin Adult.

Rezultate: *Clasa E 10-11 ani: Lukas Orzeiu si Maya Urs – locul doi; *Clasa Open Basic 10-11 ani Latino: Lukas Orzeiu si Maya Urs – locul 3; *Clasa Open Basic 10-11 ani Standard: Lukas Orzeiu si Maya Urs – locul 4; *Open Basic Latino 16-35 ani: Robert Pitea și Diana Dicu – locul întâi; *Open Latino 16-35 ani: Paul Degan si Denisa Pașca Denisa – locul întâi, Mirel Moroșan și Maria Dobra– locul 7, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 9. Pregătirile intense au continua în vederea Campionatului Național pe Clase, la Baia Mare, unde s-au vizat obținerea unor rezultate cât mai bune și chiar a titlurilor de campioni naționali, la diverse clase. (

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, lider fără înfrângere, la ambele categorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Parcurs excelent pentru LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș la ambele categorii de vârstă, Under 17 și Under 19, în campionatele organizate de Federația Română de Fotbal.

Mai mai mult, formațiile din “Arini” sunt imbatabile după 5 runde și se clasează pe locul întâi în Seria 8. Ultima dublă a fost la Reghin, cu două victorii externe, iar miercuri, 5 octombrie, este rundă intermediară, pe teren propriu, cu ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș (ora 12.00 – Under 17, ora 14.00 – Under 19).

Rezultate: *Under 19, Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin – LPS Sebeș 3-4 (1-2): M. Vintilă (7), Hăprianu (19, 74, 89); oaspeții au condus în permanență, cu 2-0 și 3-1 (min. 84). LPS Sebeș: Reti – Stanciu, Osz-Strakator, Buhazi, Marcu, G. Fleacă, Fălămaș, Popescu, Dărămuș, Hăprianu, Grecu; au mai jucat: Tutelea, Szekely, Roșu, Oancea, Iancu (rezervă Tamaș). Trupa lui Cosmin “Coco” Groza are 11 puncte din 5 întâlniri, golaveraj 12-7;

Elit - Gustul Desăvârșit

*Under 17, Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin – LPS Sebeș 1-3 (0-2): Glonț (5), Alb (18), Moldovan-Varro (84). LPS Sebeș: Similie – Crețu, T. Fleacă, Vintilă, Șerb, Avram, Ghibu, Alb, Nistor, Glonț, A. Buhazi; au mai intrat Todea, Moldovan-Varro, C. Lăncrănjan, Hațegan, P. Lăncrănjan; rezerve Popoviciu, Farkaș. Elevii lui Doru Oancea au strâns maximum de puncte în 5 dispute și golaveraj 8-2. (


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea