FOTO / Copiii de la șapte grădinițe din Sebeș s-au jucat cu banii și au învățat rolul acestora în viața de zi cu zi
Obiceiurile legate de bani se formează încă din fragedă copilărie și ne influențează toată viața. Dacă ne gândim la jocurile copilăriei nu putem să nu ne amintim jocurile ”De-a magazinul”, ”De-a vânzătoarea” și altele de felul acesta, nu putem să nu ne amintim plăcerea de a cumpăra sau vinde și, mai ales, de a gestiona banii. Deși pare o joacă, toată această activitate ne-a introdus în lumea finanțelor.
Dorința de a economisi, de a cumpăra, de a vinde, de a aranja marfa cât mai atrăgător, de a vorbi cât mai politicos și de a ne comporta asemenea personajelor interpretate ne-a format atitudinea viitoare de antreprenori.
Miercuri, 27 martie 2019, a avut loc concursul local ,,Ne jucăm, să economisim învățăm!”, coordonat de prof.înv.preșc. Cristina Muntean, prof.înv.preșc. Godiciu-Runcan Ileana și prof.înv.preșc. Cipriana Morar. Concursul a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș și a avut ca și protagoniști preșcolari de la:
* Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, coordonați de Dana Dulău și Camelia Muntean
* Grădinița cu Program Prelungit nr. 3, coordonați de Cristina Muntean și Cipriana Morar
*Grădinița cu Program Prelungit nr. 4, coordonați de Pușa Mutu și Liliana Cibu
*Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, coordonați de Corina Corpodean și Adriana Carp
*Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, coordonați de Cristina Avădăni și Doina Petruse
*Grădinița cu Program Prelungit Petrești, coordonați de Camelia-Ionela Ștefan și Elena Cetină
*Grădinița cu Program Normal Lancrăm, coordonați de Claudia Rablou.
Concursul are ca și scop familiarizarea copiilor cu banii și cu rolul acestora în viața de zi cu zi, dezvoltarea unui comportament responsabil față de bani și a interesului pentru domeniul financiar, conștientizarea valorii banilor în raport cu munca. În urma activităților premergătoare concursului, copiii au început să se implice activ în jocurile de educație financiară, și-au dezvoltat obiceiul de a face schimb (troc) de jucării, materiale necesare îndeplinirii sarcinilor date, au descoperit situații în care se pot obține bani și au gestionat banii în diverse situații practice.
În cadrul concursului, copiii au prezentat un moment artistic pe teme financiare (poezie, scenetă, cântec, joc de rol) și au confecționat pușculițe din materiale reciclabile. Deasemenea, toți participanții au răspuns la întrebări legate de bani, economisire, metode de plată. În urma concursului, s-a dovedit că toți copiii au avut cunoștințe bine puse la punct referitoare la lumea financiară, iar prin realizarea momentelor artistice au dat dovadă de creativitate, ingeniozitate și spirit practic.
Juriul, alcătuit din dna director a Școlii Gimnaziale nr. 2 Sebeș, prof. Ana Matiș, dna coordonator a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Sebeș, prof.înv.preșc. Cristina Muntean, dna director a agenției CEC Bank Sebeș, Maria Bădilă și reprezentanta Asociației ,,Ia atitudine azi” Sebeș, dna Dorina Poloșan, a apreciat activitatea artistică, practică și teoretică a copiilor, astfel încât toți participanții au fost recompensați cu diplome și premii.
Mulțumim, pe această cale, tuturor copiilor participanți, cadrelor didactice coordonatoare, părinților și, nu în ultimul rând, tuturor celor care ne-au sprijinit pentru buna desfășurare a concursului.
[nggallery id=6929]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE DE ANUL NOU 2025. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion
-
Actualitateacum 3 zile
Model de FELICITARE de ANUL NOU. Mesaje și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de Revelion
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră
-
Actualitateacum 4 zile
MESAJE SMS de Anul Nou haioase. Urări și Felicitări amuzante pe care le puteți transmite la trecerea dintre ani
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Vasile 2025. SMS-uri, URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica