Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cei mai performanți elevi din liceele din Alba, lăudați și premiați de Organizația județeană a Femeilor Liberale

Bogdan Presecan

Publicat

în

premii OFL Alba elevi premianti BAC 2013 (25)OFL Alba premiază excelența! Acesta este sloganul sub care s-a desfășurat marți, evenimentul de premiere a elevilor care au obținut în acest an cele mai mari note la examenul de Bacalaureat, din cadrul fiecărui liceu din județ.

Inițiativa femeilor liberale, conduse de doamna profesoară Elena Ignat, în prezent consilier al ministrului liberal al Apelor și Pădurilor – Lucia Varga, a fost unanim apreciată de elevi, profesori, directori de licee și părinții prezenți în sala de conferințe a hotelului Parc, pentru a își susține premianții.

Pe lângă aprecierea tuturor celor prezenți au fost înmânate și premii materiale. Atfel că cele două eleve din judetul Alba (Cezara Ruxandra Busuioc și Anca Elena Anghel), care au obţinut nota 10 pe linie la BAC, au primit un plic cu suma de 150 de lei, un card USB de memorie și o diplomă, iar ceilalți elevi aceleași obiecte și câte 100 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au mai participat la eveniment lideri județeni și locali ai PNL și OFL: președinta OFL Alba Iulia, doamna Anda Udrea, vicepreședinții PNL Alba Dumitru Fulea, Romul Popa și Gabriel Pleșa și vicepreședintele PNL Alba Iulia, Gelu Nistea. De asemenea, au fost prezente doamnele inspectoare din cadrul ISJ Alba Iuliana Șarlea, Codruța Lodroman și Mariana Pereanu.

Lista elevilor cu cea mai mare notă la BAC, din fiecare liceu din județul Alba, premiați de Organizația Femeilor Liberale (OFL) Alba

ANGHEL ANCA ELENA – COLEGIUL NATIONAL “LUCIAN BLAGA“ SEBEŞ

BUSUIOC CEZARA RUXANDRA – COLEGIUL NAŢIONAL “HOREA CLOŞCA ŞI CRIŞAN din ALBA IULIA

TRIF NINA CAMELIA – COLEGIUL NAŢIONAL “INOCHENTE MICU CLAIN“ BLAJ

GHIŢOAICĂ BOGDAN și NEGREA ANDREEA – COLEGIUL NAŢIONAL “DAVID PRODAN“ CUGIR

BALEA MARIA ANDREEA         – COLEGIUL NAŢIONAL “AVRAM IANCU“ CÎMPENI“

VASIU CARMEN DANIELA – COLEGIUL ECONOMIC “DIONISIE POP MARŢIAN din ALBA IULIA

BOGDAN ALEXANDRA IONELA – LICEUL TEHNOLOGIC JIDVEI

DAVID CRISTINA MARIA – LICEUL „HOREA, CLOŞCA SI CRISAN” ABRUD / OBS

LIE DELIA – COLEGIUL NAŢIONAL “TITU MAIORESCU din AIUD

COSOFRET NICOLAE – SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX “SFÂNTUL SIMION ŞTEFAN“ din ALBA IULIA

BARSTAN IOANA  – LICEUL „DR. LAZAT CHIRILA” BAIA DE ARIES X

IUGA IRINA MARIA – COLEGIUL MILITAR LICEAL “MIHAI VITEAZUL” ALBA IULIA

CHIRA VLADINA FLORINA – LICEUL TEORETIC “PETRU MAIOR” OCNA MUREŞ

OPREA MADALINA FLORINA  – LIC. TEHNOLOGIC „ŞTEFAN MANCIULEA” BLAJ

SEBEŞI IULIA – COLEGIUL TEHNIC AIUD

ONICE GEORGIANA MARIANA           – LICEUL TEORETIC TEIUŞ

PRESECAN IOANA – LICEUL „CORNELIU MEDREA” ZLATNA

GROZĂVESCU CLAUDIA ILINCA – COLEGIUL TEHNIC “I.D. LĂZĂRESCU“ CUGIR

MARCU TUDOR SEPTIMIU – LICEUL DE ARTE ALBA IULIA

MAXIM ROBERT – COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD ^ ,

DAVID ANDREEA MARINA – LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SEBEŞ

CATELINA ANA – LICEUL TEHNOLOGIC SEBEŞ

RÂŞTEIU IOANA MIHAELA – LICEUL TEHNOLOGIC SILVIC CÎMPENI

JIBETEAN MĂDĂLINA – COLEGIUL TEHNIC APULUM ALBA IULIA

VASÎNC MĂDĂLINA DENISA – LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA

M0ISESCU VLAD IOAN – COLEGIUL TEHNIC “ALEXANDRU DOMŞA“ ALBA IULIA

 

La finalul evenimentului, doamna Elena Ignat a ținut să facă anumite precizări:

„Există deja o tradiție ca OFL Alba să premieze performanța la nivelul județului Alba. În anii trecuți am premiat elevi cu rezultate deosebite la olimpiade, femei de succes din județul nostru, iar anul acesta am considerat important să premiem performanța la bacalaureat. Și aceasta în condițiile în care în ultimii ani, rezultatele la acest examen al maturității nu au fost dintre cele care să fie considerate ca mulțumitoare. Iată de ce am dorit să arătăm că elevii cu rezultate excelente merită atenția și aprecierea noastră. Dincolo de valoarea materială a premiilor, este importantă valorizarea acestor elevi și promovarea lor ca modele pentru colegii lor din anii mai mici, chiar în cadrul unor astfel de evenimente publice.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| SCANDAL în BOR: Un preot filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Un preot din Iași a fost filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online.

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat de un enoriaș pe ascuns. Din filmare, se vede cum acesta ar fi lovit o femeie chiar în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți credincioși. În imagini se vede cum Calistrat Chifan ar fi lovit-o pe femeie cu mâna dreapta. La întreaga scenă au luat parte mai mulți credincioși și două persoane care sunt îmbrăcate în straie preoțești, probabil călugări la aceeași mănăstire.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În seara asta (n.r., miercuri seara) la ora 18:00, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a snopit în bătaie două femei în curtea bisericii. La ora 19:00, când am plecat, erau Poliția și Salvarea la poarta mănăstirii”, a mărturisit un om care a fost martor la întreaga scenă, relatează Gândul.

La un momentan dat, se vede clar cum părintele Calistrat Chifan se întoarce cu fața spre cameră. În spate, se aude vocea unei femei care îl ceartă deoarece ar fi agresat o enoriașă.

Poliția a fost sesizată în acest caz

Potrivit unui comunicat de presă transmis la data de 9 noiembrie 2022 de către Poliția Română, polițiștii de la Secția nr.5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie pentru că ea și sora ei au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În prezent, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurile legale, se precizează în comunicat.

Conform Libertatea, oamenii care au fost în curtea Mănăstirii Vlădiceni în momentul incidentului respective sunt considerați martori în acest caz, iar preotul va fi chemat să dea explicații.

Părintele Calistrat Chifan, foarte popular pe rețelele sociale

Incidentul a uimit sute de credincioși întrucât părintele Calistrat Chifan este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici și predicatori din România. El a ajuns popular datorită postărilor făcute pe rețelele sociale, unde s-au adunat sute de persoane pentru a-i asculta cuvântul. Printre cele mai apreciate mesaje ale sale se numără cele legate de conduita greșită a unor enoriași, atunci când vin la Sfânta Biserică.

Preotul se bucură de un succes remarcabil pe rețelele sociale. Acesta își înregistrează mesajele în biserică, iar urmăritorii săi le pot asculta ulterior pe Youtube, acolo unde a adunat peste 100.000 de abonați.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață o localitate din județ. Este vorba despre satul Ocnișoara, care numără în prezent doar 17 locuitori.

Localitatea Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Terenul este situat administrativ în localitatea Ocnișoara, Comuna Lopadea Nouă, județul Alba are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare. Amplasamentul este situat într-o zonă specifică de deal, într-un context natural și teritorial atractiv ce determină creșterea interesului de construire, în special datorită apei sărate existente în zonă. Terenul din jurul amplasamentului propus, va avea destinație de zonă de dezvoltare turistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Arhitectura clădirilor propuse se inspira din materialele arhitecturii locale, folosind piatra si lemn, dar cu o interpretare moderna prin volumetria adoptata si inspirata din forma lacurilor propuse pe amplasament pentru integrarea acesteia cu restul anturajului.

Structura cladirilor este realizata din fundatii din beton simplu si armat, cadre din lemn masiv, invelitoare din șiță. Structura Lacurilor este realizata cu ajutorul unor fascine montate pe maluri, iar partea inferioara o sa ramana natural. Structura bazinelor este realizata din beton simplu si beton armat.

Materialele folosite pentru amenajarea terenului in jurul lacurilor si pe alei, vor fi asemanatare cu cele locale prin folosirea de pardoseli antiderapante din lemn si ardezie pe alocuri, palcuri de spatiu verde si alei din praf argilos, exact cum este acum in situ pentru a pastra originalitatea acestuia.

Clădirea 1A cu destinația de Recepție are o suprafață de 417 mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă perimetrală cu rol de acces
– 1 Recepție
– 1 Cabinet medical
– 1 Vestiar destinat bărbaților
– 1 Vestiar destinat femeilor
– 1 Grup sanitar pentru personal
– 1 Grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități
– 1 Grup sanitar destinat Femeilor
– 1 Grup sanitar destinat Bărbaților

Clădirea 1B cu destinația de Restaurant are o suprafață de 445mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă cu rol de acces
– 1 Loc de servit masa
– 1 Bucătărie
– 1 Oficiu
– 1 Spațiu de depozitare/ preparare
– 1 Hol cu rol de acces bucătărie
– 2 Holuri de circulație liberă
– 1 Vestiar destinat bucătarilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat femeilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat bărbaților
– 1 Depozit deșeuri

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mure, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare. Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT teribil în Sibiu: Un copil de 8 ani a fost spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident teribil a avut loc miercuri, 9 noiembrie, în județul Sibiu. Un copil de 8 ani a fost spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni. Impactul a avut loc chiar lângă școală unde acesta se grăbea să ajungă împreună cu un coleg al său. Vă avertizăm că imaginile vă pot afecta emoțional!

Accidentul cumplit a avut loc la primele ore ale dimineții în localitatea Arpașu de Jos, iar cei doi elevi se grăbeau să ajungă în clasă pentru că întârziaseră. Unul dintre ei credea că are timp să treacă, însă șoferul avea o viteză prea mare să mai poată evita impactul. Părinții minorului acuză șoferul microbuzului care îi lasă vizavi de școală și astfel trebuie să traverseze în fiecare dimineață. Copilul a ajuns la spital, iar vinovatul s-a ales cu dosar penal.

Elit - Gustul Desăvârșit

“Incompetență fără margini! La Arpașu de Jos se lasă școlarii să traverseze șoseaua, care este una veșnic aglomerată, neînsoțiți, astfel încât băiatul meu de 8 ani a fost lovit de o mașină, din vina inconștienței celor responsabili de siguranța lor. Șoferul microbuzului, care ar fi trebuit să îi lase în fața școlii primare, unde ajung cu ușurință in instituție fără să le fie viața pusă în pericol, nu a calculat toate riscurile la care pot fi expuși traversând strada nesupravegheati, i-a lăsat in fața școlii gimnaziale care este plasata fix la șosea. Multumesc lui Dumnezeu, copilul este bine!! Ca peste tot in România, după astfel de cazuri, încep sa se ia măsuri. Trist!!” a declarat tatăl copilului.

“Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au intervenit la un accident în localitatea Arpașu de Jos. Din primele verificări efectuate rezultă că un brașovean în vârstă de 58 de ani, în timp ce conducea autoturismul în localitatea Arpașu de Jos, în zona unei treceri pentru pietoni a accidentat un băiat, în vârstă de 8 ani, localnic. Impactul a dus la vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la spital conștient. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.” au declarat pentru SIBIU INDEPENDENT reprezentanții Poliției Sibiu.

Sursa: realitatea.net

Video: Sibiu Independent


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea