FOTO| Campanie de prevenire a IPJ Alba: Peste 60 de elevi au învățat ce este și ce consecințe are violența domestică de la polițiști
Campanie de prevenire a IPJ Alba: Peste 60 de elevi au învățat ce este și ce consecințe are violența domestică de la polițiști
Elevii școlilor generale din Săsciori și Sebeș au participat la o activitate de prevenire a violenței domestice, în cadrul proiectului finanțat de Consiliul Europei și O.S.C.E.
Azi, 4 decembrie 2019, peste 60 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, de la școlile generale Săsciori și „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, au luat parte la o dezbatere organizată de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la violența domestică.
Polițiștii au abordat aspectele legate de cercul violenței domestice, formele de manifestare, cauzele și consecințele ireparabile pe termen lung asupra membrilor unei familii dar și problematica legată de cadrul legislativ existent în țara noastră, ordinul de protecție provizoriu, condițiile în care o victimă a violenței domestice poate solicita un ordin de protecție precum și instituțiile care pot interveni în susținerea unei victime și parcursul procesului de ieșire din relația violentă.
Elevii au înțeles consecințele, pe termen lung, ale tolerării unor forme de abuz și agresiune în relațiile de cuplu precum și faptul că violența se învață și se transmite mai departe, în viața de adult.
Activitatea desfășurată azi de polițiștii de la prevenire face parte din campania derulată la nivel național, în perioada 20 noiembrie – 10 decembrie 2019, intitulată ”16 zile de activism împotriva violenței asupra femei”
Reamintim faptul că, Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a O.S.C.E. de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.
Campania a fost lansată la data de 25 noiembrie 2019, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, și are ca scop sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.
Aceasta constituie ultima fază a proiectului Strategii și Practici Eficiente de Justiție Penală pentru Combaterea Violenței de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei țări. Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
CRIMA de la Ighiu: Vinovatul, trimis în judecată pentru OMOR. A lovit victima cu un cuțit în zona toracelui și i-a provocat hemoragie internă, ce a dus la deces
CRIMA de la Ighiu: Vinovatul, trimis în judecată pentru OMOR. A lovit victima cu un cuțit în zona toracelui și i-a provocat hemoragie internă, ce a dus la deces Vinovatul crimei violente ce a avut loc în data de 20 decembrie 2024, a fost trimis în judecată pentru OMOR. Bărbatul a lovit victima cu un […]