Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Astăzi a avut loc Festivalul „Datină Străbună pe Secaşe”, la Doştat în județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datina Strabuna la Dostat06Astăzi la Doştat s-a desfăşurat cea de-a XXII-a ediţie a festivalului de folclor „Datină Străbună pe Secaşe”. Manifestarea a debutat la ora 11.00, cu Fanfara Judeţului Alba şi parada portului popular, în cadrul căreia ansamblurile invitate și-au prezentat portul tradiţional, ilustrând asemănările şi diferenţele dintre cele 11 localităţile participante (Câlnic, Cergău, Daia Română, Doştat, Loamneş, Miercurea Sibiului, Mihalţ, Ohaba, Păuca, Roşia de Secaş, Şpring).

A XXII-a ediție a festivalului „Datină Străbună pe Secaşe” a avut succes. Lumea a venit entuziasmată, este un festival de folclor care unește prin cultură tradițională județele Alba și Sibiu și are ca scop conservarea și transmiterea obiceiurilor din Țara Secașelor. Este un parteneriat între 3 primării din Sibiu și 6 din județul Alba și se organizează la începutul anului.  Oamenii de la țară țin foarte mult la folclor. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură Augustin Bena Alba şi Primăria şi Consiliul Local Doştat”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, prezent la eveniment.

În cadrul evenimentului au susținut recitaluri pe lângă ansamblurile celor 11 localităţi, Ansamblul folcloric al judeţului Alba condus de profesorul Alexandru Pal şi soliştii Roxana Reche, Maria Filimon, Dorina Nariţa, Floricica Moga, Cătălin Haşa şi Nicolae Tuhuţ.

Manifestarea culturală – “Festivalul Datină străbună pe Secaşe”  a fost iniţiată de prof. Ioan Popa de la Roşia de Secaş şi a reuşit să adune an de an numeroşi participanţi atât în calitate de actanţi cât şi ca simpli participanţi.

Evenimentul se desfăşoară alternativ în cele două judeţe, iar comuna Doştat este pentru prima dată gazda evenimentului.

[nggallery id=1072]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul de Florii, 27-28 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Bogdan Ilea

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul de Florii, 27-28 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? De sărbătoarea de Florii, în data de 27-27 aprilie, Jandarmii din Alba vor asigura ordinea publică la mai multe evenimente și locașe de cult din județ. De Sărbătoarea Floriilor, jandarmii vor fi la datorie pentru siguranța cetățenilor. Jandarmeria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea