FOTO. Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează 15 ani de la înființare
Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează în acest an 15 ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, copiii şi personalul centrului au pregătit un program festiv care a marcat „ziua casei”.
Manifestările au avut loc săptămâna aceasta la sediul aşezământului şi au debutat cu oficierea unei slujbe de binecuvântare și au continuat cu vizitarea centrului social, cu discuţii și impresii.
CITEȘTE ȘI: Mesaje de Sfântul Vasile cel Mare • Urări şi felicitări frumose de Sfântul Vasile. SMS-uri haioase şi amuzante de Sfântul Vasile
La eveniment au participat şi foşti beneficiari ai centrului care au reuşit să îşi întemeieze o familie şi să se integreze social, depănând amintiri din perioada petrecută în cadrul așezământului social dar și foști angajați, parteneri și colaboratori. Manifestările prilejuite de împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea aşezământului s-au încheiat cu o masă festivă.
„Am sărbătorit Ziua Casei dar şi rezultatele bune pe care le au copiii la şcoală. Într-un cuvânt, relaţia noastră cu copiii prin prisma credinţei, dragostei şi nădejdii că vor fi oameni buni când îşi vor lua zborul în viaţă. Încercăm ca prin dragostea cu care le oferim toate cele necesare, să le asigurăm o dezvoltare armonioasă, în care traumele pe care le-au suferit şi lipsa familiei să nu îşi pună amprenta prea adânc pe întreaga lor viaţă. Suntem bucuroși de realizările lor frumoase, mulţi dintre ei sunt talentaţi, au ajuns să urmeze şcolile potrivite şi au obţinut rezultate bune la învăţătură şi la diferite concursuri. Dar cea mai importantă realizare e relaţia pe care o avem cu aceşti copii. Secretul e că nu am forţat lucrurile în acest sens, totul a decurs natural, firesc, cu suişuri şi coborâşuri. E nevoie de dăruire şi răbdare, de vocaţie. Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu că face atâtea minuni, că ne întăreşte să nu cădem pradă deznădejdii. Mulţumesc Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi părintelui consilier Nicolae Călin Ignat care ne sprijină permanent. Mulţumesc colegilor şi echipei, le mulţumesc şi copiilor de care sincer sunt mulțumit. Rezultatele noastre se datorează şi oamenilor cu suflet mare care ne-au sprijinit, sponsorilor noştri, precum şi preoţilor parohi care ne-au ajutat de-a lungul timpului”, a spus părintele Marcel Duda coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.
Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfântul Vasile
În cei 15 ani de funcţionare, Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a oferit ocrotire pentru 56 de copii şi tineri iar 42 dintre aceştia au părăsit aşezământul după vârsta de 18 ani şi s-au integrat social.
„Misiunea acestui centru rezidenţial pentru copii este îmbunătăţirea stării fizice şi psihice a copiilor care au suferit o formă de abuz din partea unui adult sau a unui copil mai mare sau sunt în pericol de a deveni victime ale abuzului, în vederea dezvoltării armonioase a personalităţii sub atenta oblăduire a Bisericii”, a mai spus părintele Marcel Duda.
O tânără care a fost ocrotită în cadrul acestui așezământ și care a părăsit sistemul de protecție a ținut să transmită un mesaj celor care i-au purtat de grijă și celor alături de care și-a trăit copilăria: „…Am mâncat o clementină și m-a dus cu gândul la atmosfera Crăciunului. Așa mi-am amintit de toate sărbătorile de Crăciun petrecute alături de voi. Aș da orice să pot întoarce timpul și să mai petrec un Crăciun cu voi, ar fi minunat să mai simt și eu cum e să fii un copil fără griji și nevoi, un copil fericit….Îmi este foarte dor de voi, de toți”, C.E.
Citește și: Urări și felicitări de Sfântul Vasile. Ce mesaje și felicitări poți trimite celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare
Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 14 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 19 de ani. Centrul a fost înfiinţat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Alba Iulia prin Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.
[nggallery id=6420]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitateo zi ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sporto zi ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG