Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Apă, sare și răbdare! Micuța brutărie din Alba Iulia care vinde pâine caldă și ,,bio” tuturor albaiulienilor pofticioși

Ioana Oprean

Publicat

în

Fenomenul așa-numitului ,,dublu standard” a fost un subiect arhi-dezbătut de-a lungul anilor, în Uniunea Europeană. Țările din Estul Europei, mai sărace decât ,,vecinele” lor din Vest, primeau alimente de o calitate mai proastă, dar cu preț asemănător, de la firme din Occident, sub același ambalaj.

Astfel, românii au început să plătească mai mulți bani pentru alimente de o calitate mai slabă decât cele care sunt consumate de germani de exemplu, sau de francezi.

Pâinea, un aliment de bază de-a lungul istoriei umane, numită uneori și ,,primul aliment preparat”, a început și ea să își piardă din calitate, din cauza cererii tot mai mari și a dorinței de profit a multor producători și comercianți importanți.

Corinnes Pan Shop, o micuță și cochetă brutărie din Alba Iulia, situată pe Bulevardul Revoluției 1989, număr 69, bloc A15, la parter, și-a propus să schimbe obiceiurile alimentare ale localnicilor și să ofere spre consum o pâine de calitate superioară, mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea întâlnită în lanțurile de magazine.

Corina și Florin, proprietarii afacerii și de asemenea și singurii săi angajați, vorbesc cu mândrie de pasiunea lor pe care ei au transformat-o într-o artă.

,,Afacerea în sine ne-a trecut prin minte să o facem anul trecut. Noi facem pâine cu maia de 5 ani în casă, avem experiența lucrului acasă, deși nu suntem brutari specializați. Noi suntem brutari artizani, învățând să facem cu mâinile noastre și căutând noi informațiile. Ideea ne-a venit de la câțiva prieteni care au boli autoimune, care au gustat pâinea noastră, i-am învățat și pe ei să facă, dar au spus că nu au timp.

Am început să facem această pâine pentru copii, deoarece de la 6 luni începe diversificarea și este important să înceapă cu o dietă sănătoasă. Pâinea noastră este o binecuvântare pentru persoanele cu boli autoimune, pentru că nivelul glicemic nu crește, nu fac alergii, nu se balonează, aduc aportul nutritiv și iese la analize după o perioadă în care consumă și reiese o îmbunătățire substanțială a stării de sănătate.

Am accesat un program de fonduri, un grant. Au fost încântați de ideea noastră și am pornit la drum. Acum, noi pe piață suntem din noiembrie anul trecut și sperăm să fim cât mai mulți și să le livrăm produse de calitate clienților noștri.”

Calitatea ingredientelor utilizate este fundamentală pentru un produs bun, care să facă diferența printre atâtea sortimente de pâini și numărul foarte mare de comercianți. Cu ingrediente ,,bio” și, cel mai important, integral procurate de la producători români, această mică afacere albaiuliană are un drum ,,pavat” cu doar trei ingrediente esențiale: apă, sare și răbdare.

Astfel, printre sortimentele de pâine cu care această brutărie se mândrește, pot fi enumerate următoarele: pâine integrală de grâu cu semințe, pâine integrală de grâu și făină proteică de cânepă, pâine integrală de grâu cu miez de nucă, pâine 100% einkorn( alac), pâine tip ,,floare” și pâine 100% secară.

,,Făina pe care o vedeți aici este toată ecologică și integrală. Folosim maia natural sălbatică. Apă cu făină, lăsată la fermentat, sau la dospit. Noi nu folosim apă de la robinet, pentru că are o cantitate mare de clor și atunci clorul respectiv distruge maiaua. Încercăm să căutam o apă plată oligominerală naturală, adică să fie cu mai puține săruri, cu mai puțini nitriți, nitrați, plus că un lucru deosebit la pâinea noastră, ea conține doar pâine, apă și sare. Și multă energie pozitivă.

Pe lângă asta, primele 3 beneficii atunci când consumați pâinea noastră sunt că nu vă balonați, cum nu are drojdie, ajută foarte bine pe partea digestivă, pentru că are o cantitate mare de fibre și, de asemenea, vă dă o stare foarte bună de sațietate. Dacă o consumați, nu constatați peste o jumătate de oră că vă este foame din nou și doriți să mai mâncați din nou. „

Astfel, Corinnes Pan Shop se ,,bucură” în prezent de doi proprietari tineri, cu o idee născută din pasiune, care doresc să facă o schimbare decisivă în alimentația de bază a românilor, foarte bogată în ,,E-uri”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tragedie de neimaginat: Tânăr de 20 de ani, din Alba, DECEDAT în SUA. Se afla peste ocean cu programul Work&Travel pentru studenți

Ioana Oprean

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Alba, DECEDAT în Statele Unite ale Americii: Se afla peste ocean cu programul Work&Travel pentru studenți Ciprian Scrobotă, un tânăr de 20 de ani, din Aiud, a decedat miercuri noaptea, în urma unui incident tragic în Statele Unite ale Americii. Tânărul era student la Cluj-Napoca și se afla în […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Alba rămâne codașa turismului din Regiunea Centru: Sejururile sunt scurte și gradul de ocupare modest. Cum stau cifrele în realitate?

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Alba rămâne codașa turismului din Regiunea Centru: Sejururile sunt scurte și gradul de ocupare modest. Ce arată cifrele oficiale ? Județul Alba, cu ai săi munți, cetăți și sate pitorești, rămâne un punct de atracție constant pe harta turismului românesc, însă datele oficiale pentru luna iunie 2025 arată că județul are în continuare un drum […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | Accident GRAV la Sebeș: O fetiță de 4 ani lovită de o mașină în timp ce traversa strada prin loc nepermis

Ioana Oprean

Publicat

în

Accident GRAV la Sebeș: O fetiță de 4 ani lovită de o mașină în timp ce traversa strada prin loc nepermis Un accident rutier grav a avut loc joi după-masa, în jurul orei 16.30, în Sebeș. O fetiță de 4 ani a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada prin loc nepermis. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea