Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fond pentru dezvoltarea zonei Munţilor Apuseni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În recenta vizită la Roşia Montană, preşedintele Traian Băsescu a fost însoţit la discuţiile cu cetăţenii şi cu reprezentanţii companiei investitoare – Gold Corporation de către prefectul judeţului Ştefan Bardan, precum şi de către parlamentarii de Alba, Alexandru Pereş şi Corneliu Olar. Nu o să mai insist în cele ce urmează asupra a ceea ce a spus preşedintele şi nici cei pro sau contra proiectului minier de aici, deoarece atât ziarul nostru cât şi televiziunile centrale au acordat spaţii largi acestor aspecte. Cu toate acestea nu toate opiniile exprimate aici au ajuns la publicul nostru cititor. Aş aminti astfel o opinie exprimată de către deputatul moţilor Corneliu Olar în faţa preşedintelui şi a celor prezenţi la întâlnire. Astfel, deputatul Olar i-a cerut şefului statului ca, în cazul în care proiectul minier de la Roşia Montană va fi demarat, atunci Guvernul României să stabilească în mod expres ca o parte însemnată din profitul ce-i va reveni statului român – în baza celor 20 de procente ce le deţine, a redevenţei precum şi a renegocierii contractului cu cei de la Gabriel Resources să fie prelevată într-un cont special pentru dezvoltarea economico-socială şi turistică de viitor a întregii zone a Munţilor Apuseni. „Domnule preşedinte, dumneavoastră plecaţi, noi rămânem aici. Este însă foarte important ca moţii să se aleagă cu ceva concret din viitoarea exploatare a aurului şi argintului de la Roşia Montană, nu să ajungem ca alţii să scoată aceste bogăţii şi să se bucure de profitul obţinut, iar noi, moţii, să umblăm din nou cu jalba-n proţap pe la guvernanţii de la Bucureşti pentru a cere fonduri de dezvoltare a zonei” – i s-a adresat direct preşedintelui Băsescu deputatul Olar. Preşedintele s-a declarat de acord, chiar i-a plăcut ideea, şi i-a răspuns deputatului cât şi celor prezenţi că va susţine această propunere şi în discuţiile pe care le va avea cu Guvernul pe această temă. Totodată domnia sa le-a cerut parlamentarilor de Alba să susţină acest punct de vedere şi în cadrul dezbaterilor ce vor avea loc în Parlamentul României.
În altă ordine de idei, aşa după cum ne-a declarat, deputatul Corneliu Olar a susţinut şi de această dată că este foarte important în primul rând ca specialiştii din cadrul ministerelor Mediului şi Culturii să se pronunţe asupra respectării condiţiilor de mediu şi a conservării situurilor arheologice de către firma ce doreşte să demareze investiţia şi abia apoi, dacă acestea vor fi favorabile şi se va reuşi de către Guvern şi renegocierea contractului în condiţii mai avantajose pentru statul român să se treacă la faza de exploatare efectivă a bogatelor zăcăminte auro – argentifere de la Roşia Montană.
Tinu MATEŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea