Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman explică cum reorganizarea ANAF îi va afecta pe angajații Finanțelor Publice din județul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Florin RomanFlorin Roman, președintele PNL Alba Iulia, a criticat dur astăzi, în cadrul unei conferințe de presă declarațiile recente făcute de democrat-liberalul Dorin Nistor în legătură cu reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care a afirmat că zeci de angajați ai DGFP Alba își vor pierde locurile de muncă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba a precizat faptul că reprezentantul PDL Alba “aruncă într-un mod iresponsabil cifre alarmante în presă, fără să aibă argumente în acest sens”.  Roman a amintit și de lipsa de performanță a lui Dorin Nistor în acest domeniu, pe când acesta ocupa funcția de comisar șef la Garda Financiară Alba.

Vestea bună pe care a prezentat-o Florin Roman, în urma unei discuții informative pe care a purtat-o cu Gelu Diaconu, președintele ANAF, este că angajații care vor primi preaviz în urma reorganizării agenției la nivel național, vor fi relocați spre alte posturi din cadrul Finanțelor Publice și asfel își vor continua activitatea pe alte funcții.

Atfel, la nivelul ANAF, existau la data de 31 iulie, 26.000 de posturi ocupate. Reorganizarea ANAF se face, potrivit lui Florin Roman, în baza Ordonanței de Guvern a ministrului Liviu Dragnea de reducere a personalului din ministere cu 4%. Concomitent cu reducerea posturilor din aparatul public administrativ se va realiza și reorganizarea ANAF.

„Câte posturi sunt acum în cadrul ANAF, atâtea vor fi și după reorganizare”, a precizat Roman. Astfel angajații DGFP Alba care vor primi previze (la nivel național se vor elibera 2800 de preavize) vor putea trece pe alte posturi din cadrul DGFP Alba, în zona resurselor operaționale, fără ca să își piardă locul de muncă. A doua zi după trimiterea preavizelor se vor organiza concursuri pentru posturile unde este nevoie de personal.

„Nu există încă nicio cifră stabilită, bătută în cuie pentru reorganizarea ANAF.  Oricum, angajații ale căror posturi vor dispărea vor putea opta pentru alte zone ale administrației, nu rămâne nimeni fără loc de muncă.

În cazul în care se va face regionalizarea, dacă vom avea o constituție modificată probabil anul viitor, vom putea discuta despre regionalizare. În cazul în care se va face regionalizarea, toate instituțiile deconcentrate trec în subordinea Consiliilor Județene, cu întregul personal și a părții de buget pentru funcționare, aferent anului trecut.

Mă amuză când văd astfel de lucruri de la niște oameni care nici măcar nu au interesul să participe la discuții despre regionalizare, să priceapă ce înseamnă regionalizarea. Eu am fost la toate întâlnirile despre regionalizare, dar nu l-am văzut pe domnul Nistor și pe niciun alt membru al PDL. Dar e interesant să faci declarații fără să ai o minimă documentare”, a mai spus Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul Un bărbat a fost reținut duminică, 20 iulie 2024, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar în urma unui scandal iscat în cartierul ”Lumea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea