Festivalul Racilor și Fructelor de Mare, în premieră la Alba Iulia: Preparatele speciale pe care le puteți mânca
Festivalul Racilor și Fructelor de Mare ajunge în premieră, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, preparatele fiind gătite de bucătarii celui mai frecventat restaurant de profil din România, situat în București.
Festivalul se organizează pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, iar cei prezenți pot mânca raci, creveți, scoici, rapane, caracatițe, calamari, paella, redfish, scrumbie, seafoodmix sau hamsie, gătite de mai mulți bucătari ai restaurantului din Capitală.
Vor fi gătite sute de kilograme de mâncăruri de acest tip, în tigăi de mari dimensiuni.
Acest festival va fi organizat în premieră la Alba Iulia, fiind considerat un mare spectacol culinar cu fructe de mare. Oamenii sunt așteptați la masă în intervalul orar 12.00 – 22.00.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
20 decembrie 2025 | Polițiștii rutieri din Alba acționează cu sistemul radar e-SIGUR: Conduceți responsabil și respectați normele rutiere în timpul deplasărilor!
20 decembrie 2025 | Polițiștii rutieri din Alba acționează cu sistemul radar e-SIGUR: Conduceți responsabil și respectați normele rutiere în timpul deplasărilor! Polițiștii rutieri vor acționa mâine, 20 decembrie 2025, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din […]
19 decembrie 2025 | COD GALBEN de CEAȚĂ în Alba: vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. Localitățile vizate
19 decembrie 2025 | COD GALBEN de CEAȚĂ în Alba: vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. Localitățile vizate ANM a emis vineri seara o atenționare meteo cod galben de ceață, valabilă în mai multe localități din Alba în intervalul 21.00-24.00. Se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub […]
VIDEO | Uriașul din Apuseni: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba înainte de Crăciun
Uriașul din Apuseni: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba înainte de Crăciun Tradiția sărbătorilor de iarnă din România include mai multe obiceiuri specifice, iar unul dintre cele mai cunoscute este tăierea porcului. În multe gospodării, sacrificarea animalului are loc în perioada Crăciunului, pentru a asigura preparate tradiționale precum cârnați și […]