DUMINICĂ| Festivalul „Cultură pentru Cultură” continuă la Vinerea, cu o nouă etapă: Bucate, dansuri și muzică tradiționale și meșteșuguri populare, în Poiana cu goruni
Festivalul „Cultură pentru Cultură” continuă la Vinerea, cu o nouă etapă: Bucate, dansuri și muzică tradiționale și meșteșuguri populare, în Poiana cu goruni
C𝐞𝐚 de-a treia etapă a Festivalului-concurs de tradiții și obiceiuri CULTURĂ PENTRU CULTURĂ – 2023, ediția a XVI-a, va avea loc duminică, 2 iulie, de la ora 12.00, în Poiana cu goruni de la Vinerea.
Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri CULTURĂ PENTRU CULTURĂ este cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a Patrimoniului Cultural imaterial din județul Alba.
Vino și degustă din bucatele tradiționale preparate special pentru acest eveniment, adu-ți aminte sau fă cunoștință cu meșteșugurile tradiționale practicate de bunii și străbunii noștri, pășește în interioarele de gospodărie tradițională reconstituite și nu în ultimul rând, cântă și dansează alături de tinerii și bătrânii satului într-o nouă ediție, ediția a XVI-a, a Festivalului CULTURĂ PENTRU CULTURĂ, primul proiect de acest gen din România, unic în Europa.
Comunitățile din mediul rural se vor întrece și se vor prezenta, în fața publicului și membrilor juriului, cu soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.
Juriul concursului CULTURĂ PENTRU CULTURĂ reunește personalități marcante din domeniul Patrimoniului Cultural imaterial din România:
• 𝐄𝐋𝐈𝐒𝐄 𝐒𝐓𝐀𝐍, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.
• 𝐆𝐇𝐄𝐎𝐑𝐆𝐇𝐈𝐓̗𝐀 𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐄, etnolog, realizator și prezentator al emisiunii ,,Tezaur folcloric” la Televiziunea Română.
• 𝐃𝐎𝐈𝐍𝐀 𝐈𝐒̗𝐅𝐀̆𝐍𝐎𝐍𝐈, cercetător etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, instituție aflată Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.
• 𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐄 𝐌𝐎𝐋𝐃𝐎𝐕𝐀𝐍, maestru coregraf, inițiator al Festivalului Internațional de Folclor CIOFF de la Aiud, membru al Asociației Coregrafilor din România.
Vino și fii alături de noi în cea mai frumoasă întânire cu tradiția din județul Alba!
Proiectul cultural-artistic și educativ Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri CULTURĂ PENTRU CULTURĂ este organizat de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia
23 noiembrie 2024 | Episcopul Emilian Birdaș aniversat la 103 ani de la naștere, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia Ioan Birdaș s-a născut la data de 23 noiembrie 1921 în satul Rohia, din județul Maramureș. La doar 14 ani a intrat ca frate în Mănăstirea Rohia, fiind tuns în monahism sub numele de Emilian […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii