Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DUMINICĂ| Festivalul „Cultură pentru Cultură” continuă la Vinerea, cu o nouă etapă: Bucate, dansuri și muzică tradiționale și meșteșuguri populare, în Poiana cu goruni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul „Cultură pentru Cultură” continuă la Vinerea, cu o nouă etapă: Bucate, dansuri și muzică tradiționale și meșteșuguri populare, în Poiana cu goruni

C𝐞𝐚 de-a treia etapă a Festivalului-concurs de tradiții și obiceiuri CULTURĂ PENTRU CULTURĂ – 2023, ediția a XVI-a, va avea loc duminică, 2 iulie, de la ora 12.00, în Poiana cu goruni de la Vinerea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri CULTURĂ PENTRU CULTURĂ este cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a Patrimoniului Cultural imaterial din județul Alba.

Vino și degustă din bucatele tradiționale preparate special pentru acest eveniment, adu-ți aminte sau fă cunoștință cu meșteșugurile tradiționale practicate de bunii și străbunii noștri, pășește în interioarele de gospodărie tradițională reconstituite și nu în ultimul rând, cântă și dansează alături de tinerii și bătrânii satului într-o nouă ediție, ediția a XVI-a, a Festivalului CULTURĂ PENTRU CULTURĂ, primul proiect de acest gen din România, unic în Europa.

Comunitățile din mediul rural se vor întrece și se vor prezenta, în fața publicului și membrilor juriului, cu soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.

Juriul concursului CULTURĂ PENTRU CULTURĂ reunește personalități marcante din domeniul Patrimoniului Cultural imaterial din România:

• 𝐄𝐋𝐈𝐒𝐄 𝐒𝐓𝐀𝐍, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

• 𝐆𝐇𝐄𝐎𝐑𝐆𝐇𝐈𝐓̗𝐀 𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐄, etnolog, realizator și prezentator al emisiunii ,,Tezaur folcloric” la Televiziunea Română.

• 𝐃𝐎𝐈𝐍𝐀 𝐈𝐒̗𝐅𝐀̆𝐍𝐎𝐍𝐈, cercetător etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, instituție aflată Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

• 𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐄 𝐌𝐎𝐋𝐃𝐎𝐕𝐀𝐍, maestru coregraf, inițiator al Festivalului Internațional de Folclor CIOFF de la Aiud, membru al Asociației Coregrafilor din România.

Vino și fii alături de noi în cea mai frumoasă întânire cu tradiția din județul Alba!

Proiectul cultural-artistic și educativ Festivalul-concurs de tradiții și obiceiuri CULTURĂ PENTRU CULTURĂ este organizat de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea