Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Ferestre în timp”, la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sub deviza „Împreună dăm viaţă Cetăţii”, în spaţiile RYMA din Alba Iulia se desfăşoară cea de-a cincea ediţie a Taberei de specializare în reabilitarea monumentelor istorice (5-12 septembrie). Prin urmare, timp de o săptămână, în tabără sunt prezenţi 20 de studenţi din întreaga ţară, alături de voluntarii Asociaţiei RYMA, care se implică activ în activităţile programate, ca la fiecare ediţie: lanaliza peisajului istoric, prezentarea temei intervenţiei şi a proiectului tehnic „Amenajarea nucleului cultural Poarta 7, pe latura de nord a Cetăţii Alba Iulia”; lcurs despre cărămidă, metode de ţesere a cărămizilor – aplicaţii pactice; lvarul în construcţii – reţetar, aplicaţii practice; lcurs de restaurarea pietrei – aplicaţii practice; lschiţa de schiţă: modele panouri informative; lrestaurarea unei porţi din lemn din sec. al XVIII-lea; lprobleme legate de şeminee şi aerisiri; aplicaţii practice; lproiecţii în aer liber de filme documentare, culturale şi de scurt metraj; l crearea albumului foto.
Demn de menţionat este faptul că anul acesta, invitat de onoare este arh. Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), care s-a arătat foarte mulţumit de modul în care evoluează această tabără pe care OAR o finanţează de trei ani. Organizatorul taberei este Asociaţia RYMA, finanţatorul este OAR iar parteneri Universitatea „1 Decembrie 1918” şi Muzeul Naţional al Unirii. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea