Rămâi conectat

Sport

Experimentatul apărător Ionuț Balaur, la CSM Unirea Alba Iulia, a patra achiziție a „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul apărător Ionuț Balaur (36 de ani) a semnat cu divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia, care a anunțat al 4-lea transfer din această perioadă, după Blănaru (36 ani), A. Voinea (31 ani) și Jorza (24 de ani)

Balaur este al treilea jucător care a lucrat în trecut cu antrenorul Alexandru Pelici și care acceptă provocarea de a se bata pentru promovare în Liga 2 cu gruparea din Cetatea Marii Uniri.

În elită are meciuri pentru FC Vaslui, FCM Târgu Mureș, FC Voluntari, în două perioade, Dunărea Călărași și CS Mioveni, iar în Liga 2 a jucat pentru CSM Focșani (2007/2008), CS Otopeni (2010/2011) și Campionii FC Argeș, în sezonul precedent (9 partide, un gol), după 13 stagiuni petrecute pe prima scenă.

La ultimele două echipe pentru care a jucat, CS Mioveni și FC Argeș a fost antrenat de Alexandru Pelici, antrenorul „alb-negrilor”.

”Am ales să vin la Unirea Alba Iulia în primul rând pentru că este antrenor Alexandru Pelici, un om care a făcut performanță peste tot pe unde a fost, un antrenor care a promovat în Liga 1 de mai multe ori și singurul care a reușit să mențină CS Mioveni în Liga 1 mai mult de un sezon. Mi s-a prezentat un proiect serios, iar prezența domnului Pelici a contat enorm pentru mine, este un antrenor empatic care înțelege jucătorii. La fel și conducerea clubului, m-a convins, simt că la Alba Iulia se vrea performanță”, a declarat Ionuț Balaur pentru pagina oficială a clubului

În 2014, a ajuns la Târgu-Mureș, acolo unde a stat două sezoane, devenind vicecampion și câștigând Supercupa României. În 2016, Balaur a mers la FC Voluntari, unde a rămas până în 2021, reușind să adune 142 de meciuri și 6 goluri, fiind căpitan în multe dintre aceste partide.

Cu trupa ilfoveană și-a trecut în palmares Cupa României și încă o Supercupă. În 2021, fotbalistul a semnat cu CS Mioveni, unde a fost om de bază în cele două sezoane petrecute în Superligă. În sezonul recent încheiat a evoluat în 25 de meciuri pentru CS Mioveni, reușind să marcheze un gol, în egalul cu FCSB, scor 1-1. A adunat peste 250 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

CSM Unirea Alba Iulia l-a transferat pe fundașul central Ionuț Balaur, jucător cu peste 250 de meciuri și 15 goluri în Superliga României, acesta având în palmares și o Cupă și o Supercupă a României, câștigate alături de FC Voluntari, plus o altă Supercupă cu ASA Tg. Mureș (2015).
Născut pe 6 iunie 1989, Ionuț Balaur are o carieră frumoasă, acesta a îmbrăcat tricoul unor echipe importante din România, cum ar fi: FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, FC Voluntari, FC Argeș, CS Otopeni și Dunărea Călărași anunță echipa din Alba Iulia.

Foto: Campionii FC Argeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 de metri liber la Campionatele Europene de înot de la Belgrad

Bera Larisa

Publicat

în

David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 de metri liber la Campionatele Europene de înot de la Belgrad Înotătorul român, David Popovici, a obținut încă o medalie de aur, vineri seara, la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Aceasta a fost a patra zi de concurs pentru Popovici și ultimul său test […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea