Rămâi conectat

Sport

Experimentatul apărător Ionuț Balaur, la CSM Unirea Alba Iulia, a patra achiziție a „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul apărător Ionuț Balaur (36 de ani) a semnat cu divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia, care a anunțat al 4-lea transfer din această perioadă, după Blănaru (36 ani), A. Voinea (31 ani) și Jorza (24 de ani)

Balaur este al treilea jucător care a lucrat în trecut cu antrenorul Alexandru Pelici și care acceptă provocarea de a se bata pentru promovare în Liga 2 cu gruparea din Cetatea Marii Uniri.

În elită are meciuri pentru FC Vaslui, FCM Târgu Mureș, FC Voluntari, în două perioade, Dunărea Călărași și CS Mioveni, iar în Liga 2 a jucat pentru CSM Focșani (2007/2008), CS Otopeni (2010/2011) și Campionii FC Argeș, în sezonul precedent (9 partide, un gol), după 13 stagiuni petrecute pe prima scenă.

La ultimele două echipe pentru care a jucat, CS Mioveni și FC Argeș a fost antrenat de Alexandru Pelici, antrenorul „alb-negrilor”.

”Am ales să vin la Unirea Alba Iulia în primul rând pentru că este antrenor Alexandru Pelici, un om care a făcut performanță peste tot pe unde a fost, un antrenor care a promovat în Liga 1 de mai multe ori și singurul care a reușit să mențină CS Mioveni în Liga 1 mai mult de un sezon. Mi s-a prezentat un proiect serios, iar prezența domnului Pelici a contat enorm pentru mine, este un antrenor empatic care înțelege jucătorii. La fel și conducerea clubului, m-a convins, simt că la Alba Iulia se vrea performanță”, a declarat Ionuț Balaur pentru pagina oficială a clubului

În 2014, a ajuns la Târgu-Mureș, acolo unde a stat două sezoane, devenind vicecampion și câștigând Supercupa României. În 2016, Balaur a mers la FC Voluntari, unde a rămas până în 2021, reușind să adune 142 de meciuri și 6 goluri, fiind căpitan în multe dintre aceste partide.

Cu trupa ilfoveană și-a trecut în palmares Cupa României și încă o Supercupă. În 2021, fotbalistul a semnat cu CS Mioveni, unde a fost om de bază în cele două sezoane petrecute în Superligă. În sezonul recent încheiat a evoluat în 25 de meciuri pentru CS Mioveni, reușind să marcheze un gol, în egalul cu FCSB, scor 1-1. A adunat peste 250 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc.

CSM Unirea Alba Iulia l-a transferat pe fundașul central Ionuț Balaur, jucător cu peste 250 de meciuri și 15 goluri în Superliga României, acesta având în palmares și o Cupă și o Supercupă a României, câștigate alături de FC Voluntari, plus o altă Supercupă cu ASA Tg. Mureș (2015).
Născut pe 6 iunie 1989, Ionuț Balaur are o carieră frumoasă, acesta a îmbrăcat tricoul unor echipe importante din România, cum ar fi: FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, CS Mioveni, FC Voluntari, FC Argeș, CS Otopeni și Dunărea Călărași anunță echipa din Alba Iulia.

Foto: Campionii FC Argeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea