Rămâi conectat

Ştirea zilei

Există sau nu cazuri de infectare cu Omicron în Alba: Teste trimise pentru secvențiere la Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Există sau nu cazuri de infectare cu Omicron în Alba: Teste trimise pentru secvențiere la Mureș

Până la acest moment în județul Alba nu a fost detectat nici un caz de infectare cu tulpina nouă de Covid-19, Omicron. Testele PCR detectează varianta Omicron, însă nu o individualizează, adică nu o pot diferenția de alte variante.

„Testele PCR pot detecta tulpinile Delta și Omicron, însă nu fac secvențierea. Aceasta se face la Mureș, deoarece secvențierea se poate face doar în laboratoarele de genetică de pe teritoriul țării, noi suntem doar laborator de testare PCR și este reglementat prin legislație ca secvențierea să fie făcută de laboratoarele de genetică. Cel mai probabil vor apărea și la noi infectări cu această variantă, deoarece este foarte contagioasă”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Alexandru Sinea, Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba.

În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19, la nivelul județului Alba au fost înființate 7 centre de evaluare pentru bolnavii COVID-19, în unitățile sanitare din județ (conform listei atașate).

Astfel, pacienții diagnosticați pozitiv într-un centru autorizat (spital, labotator, Ambulanță, medic de familie) pot să se programeze în vederea evaluarii stării de sănatăte, la recomandarea medicului de familie, pe bază de trimitere. Medicii de familie sunt cei care efectuează monitorizarea pacienților pozitivi.

Evaluarea pacienților cuprinde recoltare analize de sânge precum și examinare CT sau radiografie pulmonară.

Potrivit autorităților valul 5 al pandemiei de Covid își va face simțită prezența din prima lună a lui 2022. Varianta Omicron se transmite deja comunitar în România şi va deveni dominantă în 2-3 săptâmâni.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că românii ar trebui deja să-și pregătească un kit COVID-19 în următoarele zile, înainte de explozia cazurilor de OMICRON.

„Important este ca fiecare cetăţean să aibă o mică trusă la domiciliu care să facă posibilă monitorizarea bolii. Este foarte simplu, un pulsoximetru şi un termometru, care sunt utile să le avem la domiciliu”, a spus Rafila, într-o conferinţă de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea