Evaluarea Naţională pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a a fost amânată. Când vor fi examinaţi elevii
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat joi că Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate să aibă loc începând cu 6 mai, au fost amânate cu o lună. Astfel, elevii vor fi supuşi testărilor începând cu 28 mai.
Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:
28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romană
29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematică
30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba maternă
2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba română
3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba maternă
4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematică
5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba şi comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematică şi Ştiinte ale naturii
S-a modificat astfel calendarul iniţial pus în dezbatere, asfel încat primii testaţi vor fi elevii de clasa a IV-a la Limba româna. Notele nu vor fi trecute în catalog, evaluările se vor desfăşura în clasa, elevii nu vor fi separaţi câte unul în banca, însa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte.
La aceste evaluari nu vor fi camere video, iar notele nu vor fi publice, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a precizat că „ne interesează evaluarea de sistem”. „Noi la nivel national vom prezenta un raport ca la testele PISA in care vom spune cum stam pe fiecare competenta si vom transmite si masurile pe care trebuie sa le adoptam pentru a remedia problemele. E prima data cand facem aceste lucruri si vom continua anul viitor”, a continuat ministrul, conform Hotnews.ro.
Acesta a anunţat că o altă modificare este legată de evaluarea de la finalul clasei a IV-a. „În legea educaţiei naţionale se vorbeste despre o pilotare la nivelul clasei a IV-a, în timp ce noi am decis ca aceasta evaluare sa se desfăşoare la nivelul tuturor claselor”, a explicat Pricopie.
Citeşte şi: Evaluare Naţională 2014: MEN a publicat modele de subiecte pentru clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]