Evaluarea Națională 2021: Aproape 16.500 de elevi de clasa a VIII-a au rămas corigenți în acest an
Evaluarea Națională 2021: Aproape 16.500 de elevi de clasa a VIII-a au rămas corigenți în acest an
Sorin Cîmpeanu a anunțat că la Evaluarea Națională s-au înscris 131.177 de elevi, dintr-o generație în care erau înscriși 147.650 de elevi. Dintre cei înscriși, doar 26 sunt din generațiile anterioare. Restul, adică 16.499 sunt cu situația neîncheiată, “se află în situație de corigență”, a declarat ministrul.
Aproape 16.500 de elevi de clasa a VIII-a au rămas corigenți în acest an, potrivit datelor prezentate de ministrul Educației la Antena 3. Sorin Cîmpeanu a spus că este o situație îngrijorătoare și că “trebuie să ne concentrăm la nivelul fiecărei școli pe motivele pentru care acești elevi nu au putut avea situația școlară încheiată”. Afirmațiile oficialului vin în contextul în care, potrivit datelor publicate la începutul anului de Ministerul Educației, în anii trecuți, în toți anii de studiu, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, erau cumulat 15.000 de elevi cu situația neîncheiată anual.
Citește și: Modele de SUBIECTE, BAREME și TESTE de ANTRENAMENT, la română și matematică pentru EVALUARE NATIONALA 2021
Sorin Cîmpeanu: “Cohorta, numărul elevilor de clasa a VIII-a, este mai mică anul acesta. Este de 147.650 de elevi. La final de an școlar, clasa a VIII-a, în Sistemul Informatic Integrat (SIIIR) atât erau: 147.650. O promoție mai mică în raport cu cea anterioară pentru că anul acesta clasa a VIII-a sunt cei care au avut clasa pregătitoare. În urmă cu opt ani generația a fost cumva splitată și de aceea avem cu câteva zeci de mii de elevi de clasa a VIII-a mai puțini decât anul trecut. Ăsta este un prim element.
Al doilea element: sunt aproape 90% elevi înscriși care vor putea să vină în ziua de 22 iunie la examenul de limba și literatura română. Este vorba despre 131.177 de elevi, foarte exact, din care 26 doar sunt din promoția anterioară. Este vorba despre un procent de aproape 90%, restul nu au putut intra în examenul de Evaluare Națională deoarece nu au avut situațiile școlare încheiate. Se află în situația de corigență. Acest lucru este îngrijorător și trebuie să ne concentrăm la nivelul fiecărei școli pe motivele pentru care acești elevi nu au putut avea situația școlară încheiată.
Teama, îngrijorarea de o creștere a ratei de abandon școlar, și așa foarte mare, este importantă, după această perioadă de criză. Tocmai din cauza dificultăților pe care acești copii, mai ales cei din mediul rural, dar nu numai, le-au întâmpinat în această perioadă de criză și nu numai la nivel educațional. Au fost și dificultăți, știm foarte bine, în plan social: problema locurilor de muncă, problema accesului, multe probleme care ne generează semne de întrebare și îngrijorări cu privire la motivele pentru care 10% din promoția curentă nu a putut să intre la examenul de Evaluare Națională. E mult, e mult pentru că în general rata de participare la Evaluarea Națională este de peste 90% – este un alt semn de întrebare”, a declarat ministrul.
Potrivit Ministerului Educației, la finalul primului semestru din acest an școlar erau în risc de a rămâne cu situația școlară neîncheiată circa 65.000 de elevi din toate clasele, P-XII. La momentul publicării acelei informații instituția scria că “în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000”.
Prin urmare, situația de corigență pentru 16.500 de elevi dintr-un singur an de studiu, clasa a VIII-a, înseamnă mai mult decât toți corigenții din toate clasele la un loc din anii trecuți, potrivit datelor comparate din prezent.
Situațiile școlare neîncheiate și corigențele apar într-un an în care nu s-au susținut tezele, iar mediile au putut fi încheiate și cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul orelor din planul cadru, potrivit unei modificări a ROFUIP făcută de actualul ministru în ianuarie 2021.
Sursa: edupedu.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Zeci de firme din Alba Iulia, solicită scăderea impozitului pe clădiri nerezidențiale. Petiție adresată primăriei
Zeci de firme din Alba Iulia, solicită scăderea impozitului pe clădiri nerezidențiale. Petiție adresată primăriei Luni, 18 noiembrie 2024, aproximativ 60 de firme din Alba Iulia au depus la primărie o petiție prin care cer scăderea impozitelor pe clădirile nerezidențiale, motivând că plătesc printre cele mai mari impozite locale din țară. Petiția a fost formulată […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată