Rămâi conectat

Ştirea zilei

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: BAREMELE și SUBIECTELE la Matematică, publicate pe Edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: BAREMELE și SUBIECTELE la Matematică, publicate pe Edu.ro

Evaluarea Națională 2022 a continuat joi, 16 iunie, cu proba scrisă la Matematică, după ce marți, 15 iunie, elevii care au absolvit clasa a VIII-a au avut examenul la Limba română. Elevii au primit varianta numărul 2 cu subiecte la Matematică, potrivit edupedu.ro. Proba a început la ora 9:00, iar accesul în sală s-a făcut până la ora 8:30.

CLICK PENTRU: Subiecte Evaluare Națională 2022, Matematică

CLICK PENTRU: BAREME Evaluare Națională 2022, la Matematică

La subiecul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al III-lea are 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. la subiecul al III-lea problemele nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă.

Contestații Evaluare Națională 2022

Candidaţii care depun sau transmit prin mijloace electronice contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreștere.

În cazul candidatului minor, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii saureprezentanţii legali ai acestuia.

Rezultate Evaluare Națională 2022

Primele rezultate, cele de dinaintea contestațiilor, se vor anunța pe data de 23 iunie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe data de 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obținute la examen se face anonimizat, respectând Regulamentul general privind protecția datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Potrivit Ministerului Educației, 172.822 de elevi au fost în clasa a VIII-a anul acesta. Ei sunt automat înscriși la Evaluarea Națională, însă cifra ar putea fi mai mică, pentru că pot exista și elevi cu medii neîncheiate la sfârșitul anului școlar. Pentru anul școlar următor sunt alocate 130.600 de locuri la clasa a IX-a (învățământ cu frecvență zi) la nivel național și 11.000 de locuri pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență seral și frecvență redusă, potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023. Alte 60 de mii de locuri sunt în învățământul profesional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea