Eugen Tomac (PMP): Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanţării construcţiei de autostrăzi este praf în ochii românilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanţării construcţiei de autostrăzi este praf în ochii românilor, declară într-un comunicat de presă președintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

”Guvernul Tudose măreşte accizele la motorină şi benzină, dar nu reuşeşte să construiască 1 km de autostradă având la dispoziţie miliarde de euro din fonduri europene. Mărirea accizelor la combustibili sub pretextul finanţării construcţiei de autostrăzi este praf în ochii românilor. Orice român care a circulat pe şoselele României în această vacanţă a constatat că situaţia drumurilor s-a deteriorat faţă de anii trecuţi şi că nu există progrese în construcţia de autostrăzi. Problema nu este legată de lipsa de finanţare, atâta vreme cât România nu reuşeşte să cheltuie miliarde de euro alocate de Uniunea Europeană ţării noastre pentru acest scop”, spune Tomac, într-un comunicat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

El precizează că ministrul Transporturilor i-a răspuns că în 2016 nu a fost construit niciun kilometru de autostradă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Ministrul Transporturilor recunoaşte că nici în 2017 nu s-a construit nimic, dar afirmă că, până la sfârşitul anului, ar putea să se finalizeze lucrări la 90 km de autostradă, sub rezerva soluţionării în termen a tuturor problemelor existente în contractele de execuţie. Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor necesare pentru emiterea autorizaţiilor de construire. (…) Oficial sunt slabe şanse să circulăm în 2017 pe vreun nou tronson de autostradă. Nu mai vorbim de abandonul total de către PSD a proiectului de autostradă Ploieşti-Braşov sau Ploieşti-Sibiu”, mai adăugă Tomac. AGERPRES

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

nea Tagarta 15 august 2017 at 11:24

Tolomace, cand s-a…scos acciza, preturile in Rrhhomanica au ramas exact aceleasi ! Adicatelea…..s-a marit profitu` lu OMV-bacsy !

stef 17 august 2017 at 14:01

Nu-i nicio problema o scoate opozitia,mama lor de hoti.

Comentariile sunt oprite