Rămâi conectat

Actualitate

Erori materiale grave în titlurile de proprietate: morţii au depus cereri pentru împroprietărirea cu terenuri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 

 

Ieri, 9 noiembrie, la Instituţia Prefectului a avut loc şedinţa Comisiei judeţene de fond funciar, condusă de subprefectul Raul Tudoraşcu, pe ordinea de zi aflându-se 25 de puncte.
Discuţiile s-au încins doar la primul punct. În baza adresei nr. 68968/2011, Comisia locală de fond funciar Alba Iulia a solicitat modificarea titlului de proprietate emis pe numele lui Ioan S. Haţegan, în sensul radierii unei parcele de 5000 mp identificată cu un număr cadastral şi înscrierea unei parcele cu alt număr cadastral, de aceeaşi mărime. Din discuţii a rezultat că, în urma a două procese, instanţa a anulat parţial titlul de proprietate şi toate actele care au stat la baza emiterii titlului de proprietate, adică inclusiv hotărârile comisiei locale şi judeţene de fond funciar şi procesul-verbal de punere în posesie. Pentru că situaţia speţei nu este foarte clară, iar membrii Comisiei judeţene de fond funciar sunt obligaţi să pună în executare sentinţele şi deciziile organelor judecătoreşti definitive şi irevocabile, cu unanimitate de voturi s-a adoptat Hotărârea nr. 498, de radiere a parcelei respective, cerându-i petentului toate actele doveditoare.
Celelalte hotărâri adoptate de Comisia judeţeană de fond funciar au vizat operaţiuni cerute de comisiile locale de fond funciar din Ponor, Ighiu, Alba Iulia, Vadu Moţilor, Şugag, Vinţu de Jos, Valea Lungă, Cugir, Sâncel, Şpring, Berghin şi Cergău. Este vorba despre modificarea unor amplasamente, corectarea unor erori materiale privind numele titularului sau suprafaţa (de obicei prin diminuarea celei iniţiale), reconstituirea dreptului de proprietate, eliberarea unor duplicate etc. De exemplu, la Berghin, rectificarea titlului de proprietate a fost solicitată după… aproape 10 ani de la data eliberării titlului de proprietate, care a fost emis pe numele antecesoarei petentei, actualmente decedată, iar petenta, care are alt nume, a semnat la ridicarea documentului fără să observe pe cine este redactat titlul de proprietate.
O situaţie aproape identică s-a înregistrat la Şpring, după numele înscris în titlul de proprietate eliberat în acest an rezultând că titularul este un bărbat decedat… din 1952, adică de aproape 60 de ani, fiind necesară rectificarea documentului cu numele unei femei. Altfel spus, conform titlului de proprietate emis, răposatul ar fi depus cerere pentru punerea în posesie potrivit Legii nr. 18/1991, deşi la data apariţiei actului normativ solicitantul era deja mort de vreo 4 decenii.
Următoarea şedinţă a Comisiei judeţene de fond funciar a fost programată peste două săptămâni, mai precis marţi, 22 noiembrie. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea