Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevul-minune din Alba care nu mai dă Evaluarea Națională datorită performanțelor extraordinare: Va fi admis la orice liceu din România după ce a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul-minune din Alba care nu mai dă Evaluarea Națională datorită performanțelor extraordinare: Va fi admis la orice liceu din România după ce a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023

Eduard Pițu, absolvent al clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, este singurul elev din Alba care va fi admis la liceu fără să susțină evaluarea națională.

Elevul-minune al județului Alba a fost primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023, performanță pentru care Eduard va fi admis la liceu fără a susține evaluarea națională. În 2024, tânărul a obținut mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică.

Din clasele a V-a până în a VIII-a, Eduard Pițu a obținut rezultate excepționale, atât la fazele naționale a Olimpiadei de matematică, cât și la Olimpiada de fizică, reușind să urce an de an pe podium, alături de cei mai buni elevi din țară.

Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică

Datorită muncii sale pe perioada celor 4 ani de gimnaziu, Edi va fi admis la orice liceu din România dorește, la profilul real, fără a susține examenul de sfârșit de clasa a VIII-a.

,,Pentru mine a fost o bucurie și o șansă să îl am elev pe Edi. O combinație fericită între o minte strălucită, multă putere de muncă, ambiție si plăcere de a lucra. Orele de matematică erau o provocare, Edi căutând permanent soluții alternative, uneori mai frumoase, alteori mai simple, dar tot timpul stârnind atenția, interesul si respectul atât din partea mea cât si a colegilor de clasă.

Cu siguranța, șirul performanțelor remarcabile va continua. Iar eu o să mă bucur de fiecare dată când geniul si dedicarea îl vor urca pe podiumurile competițiilor la care spiritul lui, dornic de noi si noi provocări, îl va duce”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Mihaela Urcan, profesor de matematică.

,,Îl felicităm pe absolventul nostru, Eduard Pițu, pentru faptul că ne-a reprezentat cu cinste școala la competițiile naționale și internaționale în parcusul lui din gimnaziu! Locul 1 la Olimpiada națională de matematică, cu maximum de puncte, 28 din 28, este un lucru minunat, o muncă de nedescris, iar rodul muncii lui Edi este răsplătit pe măsură în aceste zile, el fiind admis la liceu fără a mai trece prin stresul de la examenul de Evaluarea națională.

Felicităm și profesorii care l-au pregătit și îndrumat! Un gând de mulțumire și recunoștință avem și pentru părinții lui Edi, care l-au susținut pe acest drum al performanței școlare! Mult succes în viațăa, Edi!”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Gabriel Bucur, director la Școala Avram Iancu din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 08.07-14.07.2024 și suplimentar pentru intervalul 01.07-07.07.2024

Bera Larisa

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 08.07-14.07.2024 și suplimentar pentru intervalul 01.07-07.07.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică. Întreruperile programate pentru intervalul 08.07-14.07.2024 1.SPRING, Strada BOZULUI, Strada Dostadului 12/07/2024 09:00 – 12/07/2024 16:00 2.CRACIUNELU DE JOS, Strada BIGAU Strada CLOSCA, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea