Elevii Școlii de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia au început cursurile. Ateliere de creație și vizite la obiective turistice din Horea, pentru copiii de la clasele de sculptură în lemn
Pentru elevii Şcolii de arte şi meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, ziua de 1 octombrie 2015 înseamnă un nou pas înspre definitivarea carierei lor artistice, fie că vorbim de artele spectacolului, de artele plastice, de artele vizuale sau de artele meşteşugăreşti şi tradiţionale.
În cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba funcţionează în prezent 16 clase la sediul central din Alba Iulia şi 15 clase externe în localităţile Fărău, Biia, Căpâlna, Bucerdea Vinoasă, Săsciori, Şugag, Vinerea, Sohodol, Cîmpeni, Arieşeni, Avram Iancu şi Horea.
Rezultatele de excepţie înregistrate de tinerii cursanţi au dus prestigiul instituţiei în toate colţurile ţării şi chiar peste hotare, sute de premii adunându-se anual în portofoliul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba. Urmare a acestui fapt propunerile de parteneriate şi colaborări ca şi participarea în proiecte cu finanţare externă au continuat şi în acest an.
Aşa se face că în aceste zile se derulează în comuna Horea un parteneriat încheiat între clasele de sculptură în lemn dintre comuna Horea, judeţul Alba şi comuna Corbi judeţul Argeş. Cele două clase de mici meşteşugari sunt conduse de renumiţii meşteri populari Lucian Costea (Alba) şi Ion Rodoş (Argeş).
În cele trei zile petrecute în comuna Horea copiii de la cele două clase de meşteşuguri tradiţionale au avut parte de activităţi multe şi variate începând de la primirea oficială făcută de primarul localităţii Horea, dl Marin Nicola şi continuând cu vizite la obiective turistice din Munţii Apuseni, ateliere de creaţie sau spectacole artistice.
Micii meşteşugari din comuna Corbi se vor reîntoarce acasă cu multe amintiri frumoase urmând ca la finalul lunii octombrii copiii din comuna Horea să le întoarcă vizita printr-o deplasare în judeţul Argeş. (C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor