Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevii militari, pe podium la concursul naţional „Cultură şi civilizaţie în România”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Echipajul Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-a clasat pe locul III la faza pe ţară a Concursului Naţional „Cultură şi civilizaţie în România”, cu lucrarea „Şcoala de pe Arieş”, o monografie a şcolii din Sălciua, depăşindu-şi performanţa din ultimii doi ani, când a obţinut menţiuni pentru lucrările „Monografia Colegiului Militar Liceal «Mihai Viteazul», în 2009, respectiv „Fortificaţia bastionară de la Alba Iulia”, în 2010.
Echipajul colegiului a fost format din elev sergent Oliviu-Bogdan Cristea, elev caporal Alexandru Tudor Baic şi elev caporal Ionela-Alexandra Oltean, fiind coordonat de prof. Paraschiva Fărcaş, prof. Simina Dura şi psiholog Darius Duriga.
Participarea la acest concurs a presupus o activitate complexă, fiecare echipaj având de susţinut o probă practică şi una teoretică. Aceasta din urmă a constat în realizarea unui portofoliu care să ilustreze cât mai bine tema aleasă. La proba practică fiecare echipaj şi-a ales modul de a prezenta tema aleasă astfel încât să pună în valoare şi să reflecte cât mai bine specificul acesteia. Conform regulamentului concursului, fiecare echipaj trebuia să propună şi un proiect de conservare prin care să contribuie la păstrarea elementelor de civilizaţie şi cultură românească prezentate. Pentru proba practică, echipajul elevilor militari a prezentat un material video şi o scenetă în care a reuşit să îmbine cercetarea monografică şi umorul de calitate, redând foarte bine spiritul epocii. Prin proiectul de conservare realizat, echipajul colegiului militar a propus realizarea unui muzeu la Şcoala Sălciua şi publicarea unei monografii, în colaborare cu prof. Vasile Câmpean, directorul şcolii. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea