Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Ei sunt cei 11 SALVATORI ai victimelor ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni care vor primi CRUCEA ARHIEPISCOPALĂ

Alexandra Mates

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Pentru că au acţionat eroic în găsirea şi salvarea victimelor accidentului aviatic produs luni în Apuseni, unsprezece localnici simpli din comuna Horea vor primi Crucea arhiepiscopală, cea mai înaltă distincţie acordată persoanelor din afara clerului, de către Arhiepiscopia Alba Iulia.  Distincţiile le vor fi acordate în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia duminică, 26 ianuarie, la finalul liturgiei, de către Înaltpreasfinţia Sa, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

„Pentru a onora gestul de înaltă omenie, de respect deplin pentru esenţa fiinţei umane şi pentru valorile spirituale a celor 11 persoane din Comuna Horea, care au intervenit pentru salvarea pasagerilor din avionul prăbuşit în Munţii Apuseni, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a decis să le acorde Crucea arhiepiscopală pentru mireni, cea mai înaltă distincţie pe care Arhiepiscopia o poate acorda persoanelor din afara clerului, precum şi daruri şi diplome de apreciere”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Astfel, vor primi Crucea arhiepiscopală, următorii:

1. Valentin Nicola, comuna Horea

2. Argentin Todea, satul Petreasa

3. Gheorghe Giurgiu, satul Petreasa

4. Gheorghe Trif, din Dârleşti

5. Ioan Neag, din Dârleşti

6. Ioan Ciprian Trif, din Dârleşti

7. Sorin Trif, din Dârleşti

8. Ardelean Todea, din Zânzeşti

9. Petru Trif, din Zânzeşti

10. Corneliu Olar, comuna Horea

11. Nicolae Oneţiu, comuna Horea

De asemenea, în cadrul slujbei de duminică se va rosti  o rugăciune de pomenire a celor două persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Citiţi şi Accidentul aviatic din Apuseni:DOCUMENT EXCLUSIV. Certificatul medical constatator al decesului tinerei studente Aurelia Ion.

Citiţi şi MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale primilor trei salvatori despre accidentul aviatic din Apuseni: “studenta avea lacrimile îngheţate, pilotul era mort, ceilalţi se văietau”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Intervenție Salvamont Alba în toiul nopții, în Cheile Aiudului: Alpiniști surprinși de întuneric în zona Colțului Cetații, coborâți în siguranță la baza peretelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Intervenție Salvamont Alba în toiul nopții, în Cheile Aiudului: Alpiniști surprinși de întuneric în zona Colțului Cetații, coborâți în siguranță la baza peretelui Salvamont Alba a intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică în Cheile Aiudului. Alpiniști surprinși de întuneric în zona Colțului Cetații au fost coborâți în siguranță la baza peretelui. Citește și: Intervenție […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea