Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

După 5 ani de judecată, albaiulianul Alin George Bian, acuzat de vătămare corporală din culpă, a scăpat de răspunderea penală. Partea vătămată și-a retras plângerea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Procesul penal împotriva lui Alin George Bian a încetat, în data de 17 iunie 2015, în urma hotărârii magistraților de la Judecătoria Alba Iulia, după ce partea vătămată și-a retras plângerea. Fiul fostului secretar de stat Silviu Bian a fost judecat pentru vătămare corporală din culpă, dosarul aflându-se pe rolul instanței de aproape 5 ani, respectiv din data de 12 iulie 2010.

Respinge, ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice. Încetează procesul penal față de inculpat, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată. Lasă nesoluționate acțiunile civile formulate în cauză”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul Judecătoriei Alba Iulia.

Alin George Bian a fost implicat, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, într-un accident de circulaţie în Alba Iulia. Tânărul, care la acea dată avea numai 18 ani şi îşi luase recent permisul de conducere, conducea un autoturism BMW şi nu a acordat prioritate unui bărbat în vârstă de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, accidentându-l grav. În urma impactului, victima, Ioan Man, a suferit “fractură parietală dreaptă şi fractură deschisă gambă dreapta”, iar potrivit medicilor legişti necesita 55 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare.

CITEȘTE ȘI: Fiul fostului şef de la ANOFM, Alin George Bian susţine că nu este vinovat de provocarea accidentului în urma căruia a murit un om

După aproximativ două luni de la producerea accidentului, în septembrie 2008, bărbatul a murit la spital iar Alin George Bian a fost trimis în judecată în 12 iulie 2010, pentru vătămarea corporală din culpă. În vara anului 2012, partea vătămată a solicitat schimbarea încadrării în “omor din culpă”.

Pe toată durata procesului Alin George Bian a susţinut că nu este vinovat de producerea accidentului în urma căruia a murit un om. În tot acest timp el a putut să șofeze, cererile sale de prelungire a dreptului de a conduce fiind aprobate, lunar, de magistrații instanței.

Alin George Bian a intrat în atenția publică datorită tatălui său, Silviu Bian, fost membru marcant al PDL Alba, care a fost propulsat de organizația județeană a partidului la șefia Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă. În prezent acesta se află în închisoare, ispășind o pedeapsă de 6 ani, pentru luare de mită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | ZID împotriva alunecărilor de teren, FURAT de pe un drum forestier din Alba: „Îl face ca și pierdut”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO | ZID împotriva alunecărilor de teren, FURAT de pe un drum forestier din Alba: „Îl face ca și pierdut” În anul 2022, un număr de 45 de casete de beton ce formau un zid de sprijin taluz împotriva alunecărilor de teren, pe o lungime de aproximativ 78 de metri liniari, au fost sustrase de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea