Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică, 23 iunie: ”Parking”, cel de-al patrulea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, ajunge la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Centrul Cultural Cugir găzduiește duminică, 23 iunie, începând cu ora 18.00, proiecția specială ,,Parking”, filmul regizat de Tudor Giurgiu şi inspirat de romanul „Apropierea”,de Marin Mălaicu-Hondrari.

Proiectat în premieră la TIFF, „Parking” spune o poveste de dragoste care îl face pe protagonist să se detaşeze de condiţia dificilă de imigrant român.

Este un film cald, pentru publicul larg, în care  viaţa unui poet pe nume Adrian (Mihai Smarandache) care emigrează ilegal în Spania, se schimbă radical-la nivel interior- odată ce o întâlneşte pe Maria (Belén Cuesta), cântăreaţă.

Suntem la începutul anilor 2000, când viaţa emigranţilor români, în lipsa Uniunii Europene era mult mai dificilă. Astfel, pe Adrian îl găsim angajat ca paznic de noapte într-un parc auto din Cordoba, condus de Rafael (Luis Bermejo) care, ajuns într-o afacere dubioasă, îl pune de câteva ori să ducă maşini în anumite locuri.

„Parking” nu se axează pe condiţia de emigrant a personajului lui Smarandache decât tangenţial, pentru ca povestea să curgă- asta pentru că totul este despre o iubire care îţi ia minţile şi care te lasă copil, despre dorinţa unui om de a scrie, dar şi de a învăţa spaniola perfect pentru a-l putea citi pe Roberto Bolano.

Filmul lui Giurgiu şi Mălaicu-Hondrari va fura câteva zâmbete spectatorilor, în special datorită jocului lui Smarandache care aduce pe ecrane în primul rând un personaj simpatic  pe care spectatorul şi-l apropie rapid.

În ciuda faptului că personajul joacă la dublu, intri într-un fel de cârdăşie cu el şi ajungi să-i doreşti fericirea cu Maria, ignorând familistul-dacă este acolo, desigur- din tine.  Ca o concluzie, putem spune că „Parking” te relaxează, nu în sensul unei adormiri a minţii, ci în sensul liniştirii ei, printr-o serie de elemente în care, mai mult sau mai puţin, cu toţii ne regăsim.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. Fapta a avut loc în 18 noiembrie 2018, iar dosarul a trecut de faza camerei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea