Drapelul României, coborât în bernă la Cugir. Cei care au respectat primii decizia Guvernului au fost membrii Asociației PRO Cugir
Potrivit hotărârii Guvernului României, prin care ziua de 13 august a fost declarată zi de doliu național în memoria Reginei Ana, pe raza orașului Cugir a fost arborat în bernă Drapelul României. Cei care au respectat primii această decizie, imediat după miezul nopții a fost Asociația Pro Cugir condusă de inginerul Aurel Voicu.
Coborârea în bernă a drapelului a avut loc la Coloana Drapelului României, situată în curtea bazei sportive ,,Arena Cugir”, construcție din metal (foto) care măsoară 16 metri înălțime, ridicată recent de amintita asociatie locală.
Drapelul în bernă era arborat, la primele ore ale dimineții, și în fața Primăriei Cugir, la Casa de Cultură, și la încă două instituții locale de învățământ.
Legea care reglementează arborarea în bernă a Drapelului Național este Legea 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului National și folosirea sigiliilor cu Stema României de către autoritățile și instituțiile publice.Obligativitatea arborării drapelului este valabilă și pentru sediile partidelor politice, sindicate, patronate, instituții de învățământ. Acest lucru poate fi făcut și de persoanele fizice care aleg să arboreze Drapelul României.
(C.P.)
foto: Vasilica Todor
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]