Dosarul mitei DGFP – Eugen Lăpădat/Euroexpres: expertiza crimialistică ţine judecarea în loc de trei luni
Judecarea dosarului de corupţie în care doi inspectori de la DGFP Alba sunt acuzaţi că au luat mită de la omul de afaceri Eugen Lăpădat bate pasul pe loc de aproape trei luni. Expertiza criminalistică a filmuleţului depus de procurori ca probă la dosar, solicitată de inculpaţii Ioan Dănuţ Ispas şi Mihail Sârbu, nu a fost finalizată până acum astfel că la termenul din 13 februarie judecătorii Tribunalului Alba au amânat din nou judecarea cauzei pentru data de 27 februarie.
Ioan Sîrbu şi Dănuţ Ispas sunt acuzaţi că au primit mită de la omul de afaceri Eugen Lăpădat. Cei doi au solicitat expertizarea criminalistică a principalei probe de la dosar, şi anume a unui filmuleţ care îi incrmininează pe cei doi şi care a fost realizat de omul de afaceri Eugen Lăpădat. Filmul îl incriminează însă şi pe patronul Euroexpres care are calitatea de inculpat, fiind judecat alături de cei doi inspectori pentru dare de mită. Expertiza este efectuată de Laboratorul de expertize Criminalistice Cluj.
*Inregistrarea cu darea şi luarea de mită, descoperită la percheziţie
Omul de afaceri albaiulian Eugen Lăpădat i-a filmat pe inspectorii fiscali cu atribuţii de control de la DGFP Alba, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas, în timp ce le oferea mită, în vara anului 2009. Filmuleţul a fost descoperit de ofiţerii BCCO Alba în calculatorul fostului ofiţer de informaţii Claudiu Vulpe zis “Fox” şi predat procurorilor DIICOT Alba Iulia ca urmare a descinderilor şi percheziţiilor efectuate în toamna anului 2010, cu ocazia reţinerilor făcute în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Ulterior, competenţa a fost declinată către DNA Alba Iulia care i-a trimis în judecată atât pe omul de afaceri Eugen Lăpădat sub acuzaţia de dare de mită, cât şi pe inspectorii Sârbu şi Ispas pentru luare de mită.
Potrivit rechizitoriului, Vulpe care este martor în acest dosar de dare şi luare de mită, a declarat că Lăpădat i-a solicitat să descarcede pe un suport de stocare imaginile audio-video conţinând înregistrările convorbirilor din mediul ambiental din zilele de 4 şi 5 iunie 2009, din care reiese că cei doi inspectori au acceptat să-şi îndeplinească defectuos atribuţiile de serviciu în raport cu societatea S.C. Euroexpres SRL contra sumei de 5.000 de lei.
Sârbu şi Ispas se află în arest preventiv din luna mai 2011 când au fost reţinuţi, alături de fostul director adjunct de la Finanţe Ioan Dobra şi şeful de serviciu Dorin Conţan, de procurorii DIICOT Alba în dosarul „Pomponio-DGFP”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg Poet, prozator și dramaturg, Vasile Alecsandri s-a născut la date de 21 iulie 1821, la Bacău. Acesta a provenit dintr-o familie boierească de curînd ridicată la o poziție de oarecare însemnătate; fiu al medelnicerului Vasile Alecsandri (ajuns mai tîrziu vornic) și al […]
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie În fiecare an, la data de 20 iulie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie Tesviteanul. Acesta este cunoscut drept făcător de minuni și aducător de ploi în perioadele de secetă. Citește […]
20 iulie 1927, Mihai I devine regele României, la vârsta de numai 6 ani Fiind minor, atribuţiile regelui au fost exercitate de o Regenţă. Treptat, această instituţie şi-a pierdut din autoritate, iar Carol al II-lea a profitat de divergenţele existente între formaţiunile politice şi pe 8 iunie 1930 a fost restaurat pe tronul României. Mihai […]