Ziarul Unirea

Dosarul mitei DGFP – Eugen Lăpădat/Euroexpres: expertiza crimialistică ţine judecarea în loc de trei luni

Judecarea dosarului de corupţie în care doi inspectori de la DGFP Alba sunt acuzaţi că au luat mită de la omul de afaceri Eugen Lăpădat bate pasul pe loc de aproape trei luni. Expertiza criminalistică a filmuleţului depus de procurori ca probă la dosar, solicitată de inculpaţii Ioan Dănuţ Ispas şi Mihail Sârbu, nu a fost finalizată până acum astfel că la termenul din 13 februarie judecătorii Tribunalului Alba au amânat din nou judecarea cauzei pentru data de 27 februarie.

Ioan Sîrbu şi Dănuţ Ispas sunt acuzaţi că au primit mită de la omul de afaceri Eugen Lăpădat. Cei doi au solicitat expertizarea criminalistică a principalei probe de la dosar, şi anume a unui filmuleţ care îi incrmininează pe cei doi şi care a fost realizat de omul de afaceri Eugen Lăpădat. Filmul îl incriminează însă şi pe patronul Euroexpres care are calitatea de inculpat, fiind judecat alături de cei doi inspectori pentru dare de mită. Expertiza este efectuată de Laboratorul de expertize Criminalistice Cluj.

ELIT

*Inregistrarea cu darea şi luarea de mită, descoperită la percheziţie

Omul de afaceri albaiulian Eugen Lăpădat i-a filmat pe inspectorii fiscali cu atribuţii de control de la DGFP Alba, Mihail Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas, în timp ce le oferea mită, în vara anului 2009. Filmuleţul a fost descoperit de ofiţerii BCCO Alba în calculatorul fostului ofiţer de informaţii Claudiu Vulpe zis “Fox” şi predat procurorilor DIICOT Alba Iulia ca urmare a descinderilor şi percheziţiilor efectuate în toamna anului 2010, cu ocazia reţinerilor făcute în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Ulterior, competenţa a fost declinată către DNA Alba Iulia care i-a trimis în judecată atât pe omul de afaceri Eugen Lăpădat sub acuzaţia de dare de mită, cât şi pe inspectorii Sârbu şi Ispas pentru luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, Vulpe care este martor în acest dosar de dare şi luare de mită, a declarat că Lăpădat i-a solicitat să descarcede pe un suport de stocare imaginile audio-video conţinând înregistrările convorbirilor din mediul ambiental din zilele de 4 şi 5 iunie 2009, din care reiese că cei doi inspectori au acceptat să-şi îndeplinească defectuos atribuţiile de serviciu în raport cu societatea S.C. Euroexpres SRL contra sumei de 5.000 de lei.

Sârbu şi Ispas se află în arest preventiv din luna mai 2011 când au fost reţinuţi, alături de fostul director adjunct de la Finanţe Ioan Dobra şi şeful de serviciu Dorin Conţan, de procurorii DIICOT Alba în dosarul „Pomponio-DGFP”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

De ce se tot amna cu Lepadatu europei ? 15 februarie 2012 at 16:04

Pana Predoiu si Kovesi nu da unele sanctiuni severe unora care nu-si fac treaba rapid,cred ca v-a afla acum Razvan Ungureanu si Basescu cum merg judecatile la Alba….Da pana cand numai amanari la asta cu fotbalul….

Mihai 16 februarie 2012 at 12:27

Se amana pana il scoate si pe asta victima. Nu ca el ar fi vrut sa dea mita, dar ce sa faca saracul , a fost fortat de imprejurari.Iar filmuletul l-a facut pentru a putea sa-i santajeze pe cei doi mai tarziu.La invartelile ce le face, ce-i la el 5000 lei ?Si la cat de corupta este justitia, va primi si el ceva pedeapsa cu suspendare, nu de alta, dar lumea trebuie sa vada ca a fost sanctionat. Si uite asa s-a mai rezolvat un dosar de coruptie. Felicitari justitiei din Alba. Sunteti pe primul loc.Vreti sa va spun si la ce ? CORUPTIE!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt oprite