Dorin Șerdean: “Campania mea electorală este munca pentru bunăstarea comunităţii”
Interviu cu Dorin ŞERDEAN, candidatul PP-DD pentru Camera Deputaţilor, Colegiul nr.1 Alba Iulia
– Domnule Dorin Şerdean, candidaţi pentru un mandat de deputat…
– Da, putem să spunem şi aşa pentru că în mod uzual se spune asta, însă dacă tot vorbim despre o candidatură, vreau să ştiţi că în ceea ce mă priveşte consider că mă prezint cu onestitate în faţa oamenilor din colegiul meu, vorbindu-le acestora despre o realitate simplă, aceea că această comunitate merită un deputat al lor şi nu al înţelegerilor dintre partide. Ştiţi, atunci când colegii mei mi-au propus să vin în faţa dumneavoastră, puteam să mă folosesc de postul de viceprimar pentru a-mi conserva o stare de confort. Nu am făcut asta, considerând că albaiulienii merită să primească în schimbul votului dat, un parlamentar real, produsul voinţei lor, nu eternul blat între PD-L şi USL prin care toţi îşi păstrează funcţiile mimând lupta politică. Nu am făcut asta, considerând că oamenii merită să te lupţi pentru bunăstarea lor. Aşadar, ca şi în vară, candidatura mea e forma instituţională de a le spune oamenilor că se poate şi altfel în administraţia şi politica locală.
– Domnule viceprimar, înţeleg că locuitorii oraşului vă găsesc în fiecare zi la muncă în primărie. De ce nu sunteţi în campanie electorală precum contracandidaţii dvs.?
– Vedeţi dumneavoastră, atunci când am devenit viceprimarul municipiului Alba Iulia, am promis că uşa mea va fi mereu deschisă pentru cetăţeni. Credeţi că problemele acestora intră vreodată în campanie electorală? Eu cred că între ora 8.00 şi 16.00 oamenii au nevoie de viceprimarul Dorin Şerdean şi că e o formă de respect la adresa banilor comunităţii ca oamenii să mă găsească la muncă şi nu la supravegheat lipirea afişelor. Cum aş putea să vă cer să mă creditaţi cu încrederea că voi munci pentru bunăstarea comunităţii în Camera Deputaţilor când eu nu muncesc acolo unde dumneavoastră mă plătiţi să o fac? Eu provin din mediul privat, acolo unde se plăteşte munca, nu poveştile despre aceasta, aşa că educaţia asta mă determină să rămân aici în fiecare zi, până la ora 16.00. După această oră, mă întâlnesc cu oamenii pentru a-i asculta, nu pentru a le vorbi, aşa cum se întâmplă de obicei în această perioadă. Îi respect pe albaiulieni şi rămân consecvent cu principiile pe care le am.
– Domnule Dorin Şerdean, vă luptaţi cu două alianţe puternice: USL şi ARD. Ce aşteptări aveţi de la scrutinul din 9 decembrie?
– O să vă spun din nou un lucru care ar putea să vă surprindă, nu politicienii sunt miza acestor alegeri, oamenii comunităţii sunt factorul pe care îl valorizez. Aş vrea ca albaiulienii să conştientizeze acest aspect că alegerile nu sunt o treabă de partid ci o problemă de destin colectiv. Eu mă lupt pentru idei care prezintă dezvoltarea prin coabitarea eficientă dintre parlamentar şi administraţia publică locală, care prezintă realizarea unei conurbaţii care să genereze creştere economică durabilă, nu împotriva candidatului ARD sau USL. Pe aceştia o să-i judece alegătorii care sunt convins că ştiu să facă diferenţa între promisiuni şi realizări. Ca să vă răspund la întrebarea legată de ziua de 9 decembrie, aştept ca oamenii să iasă din casă şi să se exprime prin vot, acesta din urmă fiind o problemă de siguranţă naţională. Nu putem mereu să-i lăsăm pe ceilalţi să decidă pentru noi. Am făcut asta preţ de 23 de ani şi ne-am trezit, cel puţin în judeţul Alba, fără parlamentari, având la Bucureşti reprezentanţi ai partidelor politice şi nu ai oamenilor. Eu, împreună cu colegii mei, vreau să schimb asta.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote
18 ianuarie 1821: Începutul revoluției lui Tudor Vladimirescu, revoluție care a marcat sfârșitul domniilor fanariote La începutul secolului al XIX-lea, sub influența Revoluției Franceze și prin intermediul cuceririlor napoleoniene, se răspândesc în Europa noile concepții politice care propovăduiau dreptatea și egalitatea socială și dreptul la autodeterminare al popoarelor asuprite. Înfrângerea lui Napoleon la Waterloo, la […]