Rămâi conectat

Politică Administrație

Dorin Nistor despre primarul Sebeșului: ”La tăiat de panglici, prezent! La realizări proprii, absent!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Constat cu tristeţe că acum, când ne apropiemn de jumătatea mandatului domnului primar al municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă, aproape niciuna dintre multele şi seducătoarele promisiuni cu care a vrăjit electoratul în iunie 2012 nu s-a realizat. Nenorocirea este că şi perspectiva este la fel de sumbră.

Daca ar fi să mă refer la toate promisiunile domnului Alexandru Dăncilă, ar trebui să scriu o carte, de fapt, ar fi vorba chiar de un volum gros dar, din păcate, la realizări marca Dăncilă Alexandru nu am nimic de scris. Ca să fac haz de necaz vă reamintesc o glumă referitoare la cele mai subţiri cărţi din lume. Pe listă se află „Eroi italieni”, „Arta bucătăriei la englezi”, „Laureaţi români ai Premiului Nobel” la care adăugăm acum „Realizările edilitare ale primarului Alexandru Dăncilă”. E drept că pe principiul „laudă-mă gură că de-aia îţi dau friptură” au apărut articole de presă prin care domnul primar se împăunează cu buna administrare, dar cetăţenii din Sebeş ştiu că el este doar cel care taie panglici la investiţiile începute şi finanţate în timpul guvernării PDL.

Alexandru Dăncilă nu a contribuit nici măcar cu o virgulă, darămite cu vreo idee sau măcar cu umbra unui demers administrativ la iniţierea şi realizarea investiţiilor finalizate în mandatul său. Mă refer la construirea centurii de ocolire a municipiului Sebeş, reabilitarea străzii Vânători, modernizarea Autogării, reabilitarea străzii Şurianu (cunoscută ca strada Spitalului).

De când a ajuns primar nu l-am mai văzut pe domnul Alexandru Dăncilă interesat de investiţii în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii oraşului. Am în vedere lucruri concrete, duse dincolo de faza studiilor de fezabilitate (la care suntem campioni) sau, mai rău, de faza declaraţiilor de presă prin care încearcă să îşi arate preocuparea faţă de problemele municipiului Sebes şi ale localităţilor aparţinătoare. Falsă preocupare, după cum o arată faptele!

drum lancramSunt surprins să văd cu câtă indiferenţă trece domnul primar cu maşina prin Lancrăm şi nu simte craterele (pentru că pe unele nu le mai putem numi gropi) cauzate de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare de pe strada Nouă (fostă Principală). Dacă ar simţi, ar lua ceva măsuri pentru umplerea provizorie a craterelor în discuţie, uşurând astfel viaţa cetăţenilor. Dar pentru că nu simte, îşi ascunde inacţiunea, dezinteresul în spatele faptului că acele cratere trebuie reparate „pe definitiv” de firma care a executat lucrările la reţele. Reprezentanţi ai firmei respective mi-au spus că mai au lucrări de făcut şi doar pe urmă se vor ocupa de refacerea drumului. În primul rând mă refer la groapa de la nr. 185 care creeaza mari neplăceri celor care locuiesc în acea zonă şi care noapte de noapte sunt treziţi de zgomotul groaznic cauzat de camioanele de zeci de tone care nu au cum să o evite pentru că este aproape cât banda de circulaţie. Am sunat şi eu şi colegul meu, Dorin Albu, de câteva ori, la Primărie, solicitând să se pună 2-3 mp de asfalt cu caracter provizoriu dar ni s-a spus că răspunde constructorul; acesta promite că o va rezolva dar la finalizarea lucrărilor.

Concluzia e simplă: oamenii n-au decât să suporte nu se ştie cât de acum înainte disconfortul pentru că domnul primar  e  ocupat cu altceva, deşi ar dura doar un minut pentru a rezolva situaţia. Dar pentru asta ar fi nevoie nu doar de timpul preţios al domnului primar, ci mai ales de înţelegere şi de interes pentru binele cetăţenilor.

Probleme stringente au şi locuitorii din Răhău acolo unde lucrurile sunt şi mai rele nu din pricina gropilor, ci a lipsei apei potabile curente. Bineînţeles că domnul primar aşteaptă să rezolve altcineva (Consiliul Judeţean, cel mai probabil) după care îşi va lua foarfeca şi va trece la tăiat de panglica, eveniment care sper să aibă loc cât mai curând, nu pentru că ne e dor de apariţiile festive şi nemeritate ale domnului primar, ci pentru că răhovenii merită această investiţie pentru că, deşi trăim într-o zonă în care nu ar trebui să existe probleme cu apa potabilă, răhovenii nu au apa nici de băut. În mai 2012 domnul Dăncilă Alexandru promitea că reţeaua de apă potabilă în Răhău va fi introdusă în 6 luni – maximum un an după ce va câştiga mandatul. Uite că deja au trecut doi ani şi problema  este  departe de a fi rezolvată. Şi dacă ar fi doar astea…

Dorin NISTOR, consilier local PDL Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea