DOCUMENT. Comisia de etică a PSD Alba consideră nestatutară excluderea lui Gheorghe Damian și Ioan Florea din partid
Comisia județeană de etică, integritate și arbitraj a PSD Alba consideră nestatutară decizia de excludere a lui Gheorghe Damian și Ioan Florea din partid, motivând că membrilor birourilor permanente ale organizațiilor județene li se aplică această sancțiune exclusiv de către Comitetul Executiv Național al PSD.
Comisia județeană de etică, integritate și arbitraj a PSD Alba arată într-un răspuns dat la contestația depusă de Gheorghe Damian privind excluderea sa din partid, că pentru membrii birourilor permanente ale organizațiilor județene, calitatea de membru se pierde exclusiv prin hotărâre a Comitetului Executiv Național al PSD.
Totodată, Comisia arată că Gheorghe Damian avea calitatea de membru al Biroului Permanent Județean al PSD Alba la data excluderii.
”Conform art. 31, alin. 4, coroborat cu art. 32 din Statutul PSD, membrilor Birourilor Permanente ale Organizațiilor Județene li se aplică sancțiunea de excludere exclusiv de către Comitetul Executiv Național al PSD prin hotărâre adoptată cu 2/3 din membrii săi (…) Iar potrivit prevederilor art. 143 punctul 8 din Statutul PSD, Comitetul Executiv Național soluționează contestațiile formulate împotriva hotărârilor pronunțate de comitetele executive ale organizațiilor județene”, se arată în răspuns.
Astfel, comisia de etică a PSD a hotărât în unanimitate să trimită contestația lui Gheorghe Damian, împreună cu înscrisurile depuse, spre competenta soluționare a Comitetului Executiv Național al PSD.
Gheorghe Damian, exclus din partid în 13 ianuarie, a depus o contestație la organizația județeană a PSD Alba, iar alta la Comitetul Executiv Național.
Aceeași decizia a fost luată și în cazul consilierului județean Ioan Florea.
Damian a declarat la începutul lunii martie că s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, iar președintele PSD i-a spus ”să aibă răbdare” în privinţa contestaţiei pe care a depus-o la decizia de excludere.
Damian a spus de la început că în opinia sa, decizia de excludere este nestatutară şi nedemocratică.
”Ei cel mult puteau propune excluderea mea şi chiar am încredere în decizia pe care o vor lua colegii la nivel naţional, în înţelepciunea lor şi aştept şi eu cu nerăbdare. Pe de altă parte, la ultima conferinţă de presă preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD, Ioan Dîrzu, s-a referit la familia PSD. Eu chiar am încredere în familia PSD şi chiar am încredere în valorile social-democrate acelea adevărate. Sunt un om de la ţară şi sunt primarul unei comune şi ştiu ce înseamnă familie. Ştiu că din familie nu poţi fi dat afară pe uşa din dos, nici noaptea târziu. Ştiu că întotdeauna în familie, indiferent cât de mult ai greşi, eşti chemat la masă şi se dezbat subiectele. Ţi se dă dreptul la apărare. Şi un criminal în serie are dreptul la apărare, la un avocat. Nicidecum nu se face aşa ceva. În altă ordine de idei, revenind la familia PSD, eu am încredere în această familie, dar îmi doresc ca această familie să fie condusă, să se bazeze pe nişte principii sănătoase: sinceritate, onestitate, onoare, cinste, mult respect şi mai ales pe performanţă. Dacă nu le avem pe acestea e dureros”, a spus Gheorghe Damian la începutul lunii martie.
Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian şi consilierul judeţean Ioan Florea au fost excluşi din partid în 14 ianuarie în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv Judeţean al PSD Alba.
Oficial, preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderii, afirmând că sunt ”probleme interne”, iar ”rufele nu trebuie spălate în public”.
Neoficial, însă, lui Damian i s-a imputat diferenţa de scor obţinută de PSD, la alegerile locale, între Primăria Ciugud şi Consiliul Judeţean Alba. Un alt motiv de nemulţumire vehiculat în spaţiul public a fost că la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat.
Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din ţară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru biciclişti, internet wireless în parcuri şi iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiţii private de circa 10 milioane de euro şi 1.000 de locuri de muncă. Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său
Tânăr de 20 de ani, din Ciugud, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a provocat un accident mortal: Victima, chiar tatăl său Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Ciugud, care a provocat un accident rutier în urmă cu 2 ani, în urma căruia a decedat tatăl său, și-a aflat prima […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun