Rămâi conectat

Actualitate

DNA: Fraudă la bugetul UE investigată peste hotare de anchetatorii Anticorupție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, anunță derularea unei investigații majore de către Direcție, cu oameni detașați în teren și cu un prejudiciu uriaș la bugetul Uniunii Europene.

„Desfășurăm urmărirea penală în dosare în care colaborăm atât cu OLAF, cât și cu colegi din alte state membre în Echipe Comune de Anchetă, cu sprijinul EUROJUST.

O astfel de echipă comună de anchetă este în prezent în derulare într-un caz în care colegii noștri colaborează cu procurorii dintr-o țară din sud-vestul Europei (nu pot încă să vă dau prea multe detalii, pentru a nu periclita ancheta) și desfășoară activități de cercetare a unor persoane suspectate de săvârșirea a zeci de fraude în sectorul agricol prin folosirea de declarații false de închiriere sau concesiune de terenuri și angajarea unor drepturi la plată ilegale”, a spus magistratul, prezent la seminarul de lucru organizat de instituție privind cercetarea fraudelor la bugetul UE.

El arată că „în urma săvârșirii acestor infracțiuni, suspecții au obținut fraudulos milioane de euro din fonduri europene, parte din sumă fiind reinvestită, prin spălare de bani, în România”.

„Probabil vă veți întreba de ce ne preocupă în continuare domeniul fraudelor cu fonduri europene, din moment ce într-un timp relativ scurt, probabil în anul 2020, va începe să funcționeze Parchetul European, iar acesta va prelua o mare parte din competența de soluționare a cauzelor privind infracțiuni împotriva intereselor financiare ale UE”, a mai explicat Nistor.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson Lucrările continuă și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților, iar noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR. Vești nesperate pentru șoferii care circulă des într-o anumită zonă a țării. Dacă se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea